Овочеві котлети можна зробити так, що їх зовсім не відрізниш від м’ясних. Страва виходить соковитою, м’якою, при формуванні не розпадаються, прекрасно поєднуються з різними гарнірами.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 2 шт;
- цибуля і морква по 1 шт;
- картопля, 4 шт;
- яйця, 2 шт;
- борошно, 4 ст.л;
- часник, 2 зубчики;
- сіль, перець, спеції, коріандр.
Для приготування соусу візьміть:
- сметана і майонез по 60 г;
- зелень, часник, сіль і перець.
Процес приготування котлет з баклажанів
Баклажани очищаємо від шкірки і разом з цибулею подрібнюємо блендером. Викладаємо на сито і даємо стекти.
Моркву натираємо на середній тертці. Картоплю натираємо на грубій терці, віджимаємо.
Змішуємо всі овочі, крім картоплі, заправляємо яйцями, сіллю, перцем, спеціями, зеленню, борошном.
Робимо коржик з картопляної маси, всередину кладемо овочеву котлетку і формуємо більшу котлету.
Обсмажуємо котлети до рум’яності з двох сторін і викладаємо у форму для запікання.
Змішуємо всі інгредієнти для соусу і поливаємо котлети.
Запікаємо їх при 150 градусах близько 20 хвилин або дивіться по своїй духовці.
Подаю таку апетитну страву до різних гарнірів, салатів. В самі котлетки можна ще додати трохи обсмажених печериць, тоді смак котлет буде зовсім грибним.