Рецепт для любителів овочевих страв: кабачки з помідором і сиром в духовці

Кабачки з помідором і сиром в духовці - рецепт приготування Другі страви з кабачків

Кабачки, помідори, солодкий перець під сиром – справжня смакота, яка не створить тяжкості в вашому шлунку. Страва виходить неймовірно смачною і корисною. Навіть ті, хто не любить запечені овочі, їстимуть цю чудову страву.

Інгредієнти, які потрібні:

  • 200-250 г кабачків;
  • один великий або два середніх помідора;
  • один солодкий перець;
  • 2,5 ст. л. молока;
  • 20 г сметани;
  • одне яйце;
  • 25-30 г сиру твердого;
  • сіль, приправи, чорний перчик на ваш смак.

Переходимо до процесу приготування:

Миємо та ріжемо кабачок кружечками, товщина яких повинна бути пів сантиметра. Можете шкірку зрізати, якщо вона вам не подобається.

Перець очищаємо від насіння і ріжемо на кружки. Також нарізаємо помідори.

Беремо форму і викладаємо чергуючи овочі в вертикальному положенні.

Солимо, перчимо, посипаємо приправами і змащуємо сметаною.

Яйце розбиваємо в миску, вливаємо молоко, злегка солимо, перчимо і збиваємо за допомогою вилки.

Сир дрібненько натираємо і посипаємо ним зверху овочі. Заливаємо збитою сумішшю.

Духовку не забуваємо заздалегідь включити на 180 °. Розміщуємо в нагріту духовку овочі і запікаємо їх приблизно 35 хвилин.

Подаємо гарячими зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

Таку овочеву страву не соромно навіть подати гостям. Смак незабутній, а зовнішній вигляд прекрасний!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар