Один раз моя сусідка розповіла мені рецепт звичайного салату з оселедцем. Коли я спробувала його зробити, я зрозуміла, що це стане нашою сімейною стравою і тепер готую його постійно. Родзинка салату – квасоля і яблуко, вони відмінно поєднуються з рибою.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- оселедець, 1 шт;
- квасоля консервована або відварна, 300 – 350 г;
- яблуко кисло-солодке, 1 шт;
- цибуля червона, 1 шт;
- зелень, майонез.
Для приготування соусу з квасолі необхідно:
- квасоля консервована або відварна, 150 г;
- олія соняшникова, 150 мл;
- гірчиця, 1 ст.л;
- лимонний сік, 2 – 3 ст, л;
- сіль і сухий часник по чверть ч.л;
- цукор, 1 ч.л;
- перець.
Процес приготування салату
Оселедець очищаємо від усього, вибираємо кістки і ріжемо тонкими і невеликими шматочками.
Для контрасту смаку, яблуко вибираємо кисло-солодке., Ріжемо шматочками.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
Квасолю зціджуємо від рідини. Змішуємо рибу, квасолю і цибулю, яблуко.
Заправляємо салат звичайним майонезом або зробіть соус з квасолі: в чаші блендера змішуємо квасолю, перець, гірчицю, цукор, сіль, часник і перебиваємо до стану пюре. Потім додаємо лимонний сік і збиваємо. Тонкою цівкою вливаємо олію і збиваємо соус до потрібної густоти.
Заправляємо салат і подаємо до столу.