Приголомшливі кабачки з фаршем в духовці

Другі страви з кабачків

Смачна, ніжна, дієтичне і корисна страва з кабачків і фаршу. Ніякі голубці не зрівняються з ними! Готується просто, швидко і з звичайних продуктів. Подавати страву слід зі сметанним соусом.

Продукти, які знадобляться:

  • 3-4 кабачка в залежності від розміру;
  • 600-700 г фаршу (найсмачніше з свинячо-курячим);
  • 80 г рису;
  • Одна цибулина;
  • 0,5 пучка кропу;
  • 0,5 пучка петрушки;
  • Два зубці часнику;
  • Пів ч. л. солодкої паприки;
  • Сіль і чорний перець на ваш смак;
  • 100-150 г твердого сиру (я додаю Моцареллу).

Для соусу знадобляться:

  • 300 г сметани;
  • Одна ст. л. кетчупу;
  • 100-150 мл води;
  • Сіль і чорний перець на ваш смак.

Покроковий процес запікання кабачків

Відваріть рис до підлозі готового стану. Після того, як рис охолоне перекладіть його в глибокий посуд.

До нього додайте фарш, дрібно нашатковану цибулю, посічену зелень, видавіть часник.

Поперчіть, посоліть, всипте паприку і добре перемішайте.

Приголомшливі кабачки з фаршем в духовці

Візьміть кабачки, промийте їх і відріжте кінчики. Поріжте грубими кружками.

Покладіть на кружок овоча трошки фаршу і складіть в форму рядами.

Заповніть так всю форму у вигляді гармошки.

Для соусу просто з’єднайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть і перемішайте.

Залийте кабачки приготованим соусом. Сир натріть і посипте ним зверху овочі.

Приголомшливі кабачки з фаршем в духовці

Приголомшливі кабачки з фаршем в духовці

Духовку ввімкніть на 180 ° і як нагріється, помістіть страву приблизно на півтори години. Ви можете самі регулювати м’якість кабачків.

Ви можете закрити овочі фольгою, а в кінці приготування її прибрати, щоб запіканка стала рум’яною.

Приголомшливі кабачки з фаршем в духовці

Смак кабачкової запіканки нагадує голубці, тільки вона виходить ніжніше.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар