Дуже простий рецепт бісквіта з мінімального набору продуктів. Бісквіт можна просто полити розтопленим шоколадом, посипати цукровою пудрою і просочити ароматними цитрусовими сиропами.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове, 250 г;
- цукор, 200 г;
- яйця, 3 шт;
- сир нежирний, 250 г;
- мандарини, 350 г;
- борошно, 300 г;
- крохмаль кукурудзяний, 50 г;
- розпушувач, 6 г;
- пудра цукрова, 150 г;
- мандариновий сік, 2 – 3 ст.л.
Процес приготування
Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким.
Змішуємо масло з цукром і збиваємо міксером до однорідності і пишності.
Додаємо яйця по одному і збиваємо.
Додаємо сир і порізані шматочками мандарини. Перемішуємо масу лопаткою.
Змішуємо борошно з розпушувачем, крохмалем і просіваємо, всипаємо в масу і вимішуємо до повної однорідності.
Форму змащуємо маслом і викладаємо тісто, добре його розрівнюємо, щоб воно добре розподілилося.
Випікаємо близько 1 години при 180 градусах, готовність пробуємо шпажкою.
Змішуємо пудру з соком мандарина і поливаємо таким сиропом бісквіт. Можна замінити шоколадною глазур’ю і ще обсипати подрібненими горішками за смаком або мигдальними пелюстками.