Простий і смачний суп на кожен день. А ще його зручно готувати після свят із залишків м’ясної нарізки. Адже чим більше в ньому буде різноманітного м’яса, тим смачніше він вийде.
Необхідні продукти
- 800 грам курки
- 200 грам сосисок, ковбаси, шинки
- 2 літри води
- 200 грам солоних огірків
- 50 грам маслин
- 30 грам каперсів
- 1 цибулина
- 2 столові ложки томатної пасти
- 3 столові ложки рослинної олії
- 4 лаврові листки
- 1 столова ложка перцю горошком
- сіль, перець за смаком
Покроковий процес приготування солянки
У каструлю кладемо курку, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо бульйон до готовності.
Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. В іншу каструлю наливаємо рослинну олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо її до м’якого стану, а потім додаємо томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 6 хвилин.
Курку дістаємо з бульйону, а його проціджуємо в каструлю з цибулею.
Огірки нарізаємо тонкими скибочками. Маслини нарізаємо кільцями. Подрібнюємо підготовлену зелень. Шинку, ковбасу і сир нарізаємо тонкими брусочками. М’ясо відокремлюємо від кісток, а потім нарізаємо дрібними шматочками.
Каструлю з бульйоном доводимо до кипіння і кладемо огірки з маслинами. Туди ж кладемо все підготовлене м’ясо, каперси, сіль, чорний перець горошком і лавровий лист. Суп доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні 10 хвилин.
У готову солянку додаємо зелень, лимон і подаємо до столу.