Проста і смачна солянка

Солянка по-домашньому, рецепт приготування Перші страви

Простий і смачний суп на кожен день. А ще його зручно готувати після свят із залишків м’ясної нарізки. Адже чим більше в ньому буде різноманітного м’яса, тим смачніше він вийде.

Необхідні продукти

  • 800 грам курки
  • 200 грам сосисок, ковбаси, шинки
  • 2 літри води
  • 200 грам солоних огірків
  • 50 грам маслин
  • 30 грам каперсів
  • 1 цибулина
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • 4 лаврові листки
  • 1 столова ложка перцю горошком
  • сіль, перець за смаком

Покроковий процес приготування солянки

У каструлю кладемо курку, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо бульйон до готовності.

Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. В іншу каструлю наливаємо рослинну олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо її до м’якого стану, а потім додаємо томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 6 хвилин.

Курку дістаємо з бульйону, а його проціджуємо в каструлю з цибулею.

Огірки нарізаємо тонкими скибочками. Маслини нарізаємо кільцями. Подрібнюємо підготовлену зелень. Шинку, ковбасу і сир нарізаємо тонкими брусочками. М’ясо відокремлюємо від кісток, а потім нарізаємо дрібними шматочками.

Каструлю з бульйоном доводимо до кипіння і кладемо огірки з маслинами. Туди ж кладемо все підготовлене м’ясо, каперси, сіль, чорний перець горошком і лавровий лист. Суп доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні 10 хвилин.

У готову солянку додаємо зелень, лимон і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар