Пряне варення з винограду з кісточками

Варення

Це варення виходить ароматним завдяки додаванню прянощів і цитрусових. А варити його можна з винограду будь-яких сортів. Кісточки на смак ніяк не впливають, таке варення виходить дуже соковите і смачне.

Продукти:

  • Виноград – 3 кг
  • Цукор – 2,5 кг
  • Вода – 500 мл
  • Сік і цедра лимона
  • Кориця – 1 ч. ложка
  • Гвоздика – 6-8 суцвіть.

Як приготувати варення з винограду

У гарячу воду додайте цукор, корицю і гвоздику, варіть сироп 10 хвилин, процідіть.

Занурте в нього ягоди і залиште на 8 годин. Завдяки цьому виноград просочиться сиропом і не скривиться при варінні.

Проваріть 10 хвилин і знову залиште на 8 годин.

Додайте лимонний сік і цедру і кип’ятіть варення ще 10 хвилин.

Розкладіть по підготовленим банкам і закрийте кришками. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар