Пропоную вам приготувати помідори по-вірменськи на зиму. За цим рецептом помідори виходять найсмачніші: м’які, кисло-солодкі на смак, оцет в них зовсім не відчувається.
Складові:
- Помідори – 1 кг.
- Ріпчаста цибуля – 3-4 шт.
- Свіжа зелень (кріп, петрушка).
- Соняшникова олія – 1 ст. ложка в кожну банку об’ємом 700 мл і 1 л.
Для маринаду з розрахунку на 1,5 літра води:
- Крутий кип’яток – 1,5 літра.
- Сіль – 1,5 ст. ложки.
- Цукор – 2,5 ст. ложки.
- Оцет 9% – 2 ст. ложки.
Вихід: 3 банки об’ємом 700 мл.
Помідори по-вірменськи: процес приготування
1. Овочі можна брати в будь-якій кількості і в будь-яких пропорціях. Помідори миємо, видаляємо плодоніжки і розрізаємо на 4 частини.
2. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
3. З свіжої зелені я взяла петрушку і кріп. Її необхідно дрібно нарізати.
4. Тепер в чисті баночки викладаємо шар з помідорів, потім шар з цибулі і свіжої зелені. Потім знову помідори і так чергуємо доверху банки. Останнім шаром повинні бути помідори.
5. Маринад готується з розрахунку на 1,5 літра крутого кип’ятку. У каструлю вливаємо крутий кип’яток, додаємо 1,5 ст. ложки солі, 2,5 ст. ложки цукру і 2 ст. ложки оцту 9%. Ретельно перемішуємо до розчинення цукру і солі.
6. Розливаємо маринад по банках, накриваємо кришками і вичікуємо 10 хвилин.
7. Потім на дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо банки накриті кришками. Вливаємо в каструлю теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 10 хвилин.
8. Дістаємо банки по одній. Знімаємо кришку, вливаємо столовій ложці соняшникової олії і закатуємо.
Після того як баночки охолонуть, їх можна буде прибрати до всіх інших закрутки, які зберігаються при кімнатній температурі.
Спробуйте приготувати хоча б одну баночку, впевнена, Вам точно сподобається!