Прийшов час заготівлі на зиму різних консервацій. Хочу поділитися з вами простим рецептом полуничного компоту на зиму. Цей напій неймовірно практичний, адже його можна пити круглий рік.
Приготуємо полуничний компот на зиму в домашніх умовах. Промиваємо ягоди і розкладаємо їх по стерилізованих трилітровим банкам, засипаємо в банки цукор і заливаємо крутим кип’ятком. Закатуємо банки кришками і перевертаємо на добу, закутавши їх в ковдру. Далі зберігаємо компот в прохолодному місці. Успіхів!
Складові:
- Полуниця – 2,5 Стакана
- Цукор – 1,5 Стакана
- Вода – За смаком
Як приготувати “Полуничний компот на зиму”
Полуницю потрібно перебрати і ретельно промити. Стерилізовані трилітрові банки наповнюємо полуницею на 1/3 частини. Засипаємо полуницю цукром.
Заливаємо ягоди до верху кип’ятком і закатуємо кришками. Струшуємо кожну банку.
Переверніть банки догори дном і укутайте ковдрою. Через добу поставте компот в темне і прохолодне місце для зберігання.