Дуже ніжний, м’який, вологий торт з повітряним сметанним кремом. Такий дивовижний десерт можна зробити навіть на святковий стіл.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт.;
- цукор, 100 г;
- борошно, 150 г;
- розпушувач, 10 г;
- сметана жирна, 120 г;
- згущене молоко, 60 г
Для приготування сметанного крему та глазурі візьміть:
- масло вершкове, 100 г;
- вершковий сир, 100 г;
- пудра цукрова, 90 г;
- ванілін за смаком;
- сметана жирна, 280 г;
- шоколад чорний, 150 г;
- олія соняшникова рафінована, 30 г.
Процес приготування сметанного торта
Збиваємо яйця і частинами всипаємо цукор, збиваємо близько 10 хвилин до пишноти.
Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.
Сметану змішуємо зі згущеним молоком.
Борошно висипаємо в яєчну масу та вимішуємо.
З’єднуємо обидві маси та перемішуємо до повної однорідності. Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Випікаємо при 180 градусах близько 35 хвилин, але дивіться по духовці. Охолоджуємо.
Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності з м’яким сиром. Або візьміть лише сир.
Сметану з’єднуємо з пудрою і збиваємо до пишності.
Змішуємо обидві маси і збиваємо до однорідності, за смаком вливаємо есенцію ванільну.
Щоб бісквіт вийшов ніжнішим, обертаємо плівкою та відправляємо його у холодильник на пару годин.
Ріжемо бісквіт на 3 коржі і два з них ріжемо невеликими кубиками.
Змішуємо нарізані кубики з великою кількістю крему в ємності, застеленою плівкою.
Корж змащуємо трохи кремом і накриваємо їм ємність із кубиками та кремом. Накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник на 4 – 6 годин.
Для глазурі змішуємо шоколад з олією і розтоплюємо все на водяній базі або в мікрохвильовій печі.
Забираємо плівку з торта. Перевертаємо на тарілку, прибираємо ємність.
Поливаємо глазур’ю та ставимо в холодильник на 2 години.
Такий ніжний сметанний торт вам точно сподобається. Якщо форма торта вам не подобається, тоді зробіть класичну: один корж поріжте кубиками, змішайте їх із кремом і викладіть на один корж, а другим накрийте.