Полюбила сметанник після цього рецепту. Ніжний сметанний торт

Сметанний торт

Дуже ніжний, м’який, вологий торт з повітряним сметанним кремом. Такий дивовижний десерт можна зробити навіть на святковий стіл.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 2 шт.;
  • цукор, 100 г;
  • борошно, 150 г;
  • розпушувач, 10 г;
  • сметана жирна, 120 г;
  • згущене молоко, 60 г

Для приготування сметанного крему та глазурі візьміть:

  • масло вершкове, 100 г;
  • вершковий сир, 100 г;
  • пудра цукрова, 90 г;
  • ванілін за смаком;
  • сметана жирна, 280 г;
  • шоколад чорний, 150 г;
  • олія соняшникова рафінована, 30 г.

Процес приготування сметанного торта

Збиваємо яйця і частинами всипаємо цукор, збиваємо близько 10 хвилин до пишноти.

Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.

Сметану змішуємо зі згущеним молоком.

Борошно висипаємо в яєчну масу та вимішуємо.

З’єднуємо обидві маси та перемішуємо до повної однорідності. Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Випікаємо при 180 градусах близько 35 хвилин, але дивіться по духовці. Охолоджуємо.

Полюбила сметанник після цього рецепту. Ніжний сметанний торт

Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності з м’яким сиром. Або візьміть лише сир.

Сметану з’єднуємо з пудрою і збиваємо до пишності.

Змішуємо обидві маси і збиваємо до однорідності, за смаком вливаємо есенцію ванільну.

Щоб бісквіт вийшов ніжнішим, обертаємо плівкою та відправляємо його у холодильник на пару годин.

Ріжемо бісквіт на 3 коржі і два з них ріжемо невеликими кубиками.

Полюбила сметанник після цього рецепту. Ніжний сметанний торт

Змішуємо нарізані кубики з великою кількістю крему в ємності, застеленою плівкою.

Полюбила сметанник після цього рецепту. Ніжний сметанний торт

Корж змащуємо трохи кремом і накриваємо їм ємність із кубиками та кремом. Накриваємо плівкою та відправляємо в холодильник на 4 – 6 годин.

Полюбила сметанник після цього рецепту. Ніжний сметанний торт

Для глазурі змішуємо шоколад з олією і розтоплюємо все на водяній базі або в мікрохвильовій печі.

Забираємо плівку з торта. Перевертаємо на тарілку, прибираємо ємність.

Поливаємо глазур’ю та ставимо в холодильник на 2 години.

Полюбила сметанник після цього рецепту. Ніжний сметанний торт

Такий ніжний сметанний торт вам точно сподобається. Якщо форма торта вам не подобається, тоді зробіть класичну: один корж поріжте кубиками, змішайте їх із кремом і викладіть на один корж, а другим накрийте.

Полюбила сметанник після цього рецепту. Ніжний сметанний торт

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар