Домашній сметанний торт з маминого зошити

Домашній сметанний торт - рецепт приготування Сметанний торт

Коржі на сметані виходять дуже м’якими і повітряними, а сметанний крем, доповнює смак торта. Ви можете зробити інший крем на вершках або класичний заварний.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор – 150 г;
  • сметана – 250 г;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 200 г;
  • какао – 50 г;
  • сода – 1 ч.л.

Для приготування крему необхідно:

  • сметана – 1 стакан;
  • цукор або цукрова пудра – 1 стакан.

Процес приготування сметанного торта

Інгредієнти для коржа – йдуть на 1 корж. Другий шоколадний готуйте з такою самою кількістю продуктів, тільки додаємо ще 50 г какао. Коржів спекти ви можете стільки, скільки хочете.

Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

З’єднуємо яйця, цукор і сметану і збиваємо до однорідності.

Борошно змішати з содою і просіваємо, частинами додаємо в масу і замішуємо тісто.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо кожен корж близько 30 хвилин.

Після того, як всі коржі охолонуть, розрізаємо їх на 2 коржі.

Для крему збиваємо сметану з цукром або цукровою пудрою, змащуємо коржі і формуємо торт.

Прикрашаємо за смаком і відправляємо в холодильник на 3 – 4 години.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар