Показую, що я готую з рису та фаршу на обід чи вечерю: оригінально, із простих продуктів

Другі страви

Простий рецепт із звичайного набору продуктів, який відмінно підходить для обіду чи вечері. Звичайний рис і будь-який фарш на ваш смак, цибуля і зелень за бажанням. Буде апетитна, ситна та соковита страва на обід або вечерю.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • рис, 300 г;
  • фарш, 500 г;
  • цибуля, 3 шт;
  • яйця, 3 шт.;
  • сметана, 4 ст.л;
  • сир твердий, 50 г;
  • сіль, перець, спеції, вершкове масло.

Процес приготування страви з рису та фаршу

Відварюємо рис до готовності та остуджуємо.

Цибулю ріжемо дрібним кубиком і обсмажуємо в олії до готовності.

Додаємо в цибулю фарш, перемішуємо та обсмажуємо, солимо, перчимо та заправляємо спеціями. За смаком додайте свіжу зелень.

Рис змішуємо зі сметаною, яйцями, солимо і перчимо, а також посипаємо іншими спеціями на ваш смак.

Форму для запікання добре змащуємо вершковим маслом та рівним шаром викладаємо рисову масу.

Зверху кладемо фарш, накриваємо другою частиною рису. Розрівнюємо, посипаємо тертим сиром.

Показую, що я готую з рису та фаршу на обід чи вечерю: оригінально, із простих продуктів

Запікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин до рум’яності.

Показую, що я готую з рису та фаршу на обід чи вечерю: оригінально, із простих продуктів

Сир ви можете не додавати, якщо не любите.

До такої чудової запіканки чудово підходять салати зі свіжих овочів, різні соуси. Наприклад, майонез, змішаний із гірчицею та нарізаною зеленню, домашня аджика.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар