Паски в паперових формах в духовці

Паски в паперових формах - рецепт приготування Страви на Великдень (Паску)

Паски в паперових формах в духовці виходять дуже смачними, пишними і ароматними. Домашній рецепт стане в нагоді будь-якій господині. Беріть на замітку!

Паски в паперових формах дуже легко спекти вдома в духовці. Тісто в них не прилипає, легко відділяється, а готові вироби довше зберігаються і не черствіють.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 0,9-1 Кілограма
  • Молоко – 300 Грам
  • Яйця курячі – 2 Штуки
  • Дріжджі живі – 20 Грам
  • Цукор – 200 Грам
  • Вершкове масло – 100 Грам
  • Ізюм – 50 Грам
  • Сіль – 1 Грам
  • Олія – 1 ст. ложка (для змащування рук)
  • Ванільний цукор – 10 Грам

Як приготувати “Паски в паперових формах в духовці”

Підготуйте інгредієнти для приготування пасок в паперових формах в духовці. У теплому молоці розчиніть живі дріжджі. Всипте половину порції цукру і розмішайте, щоб дріжджі почали працювати.

В окремому посуді змішайте яйця, цукор, що залишився, дрібку солі, ванільний цукор і м’яке вершкове масло. З’єднайте молочну частина з яєчної.

Всипте просіяне борошно. Замісіть м’яке тісто, яке злегка липне до рук. При замісі можна змастити руки рослинною олією. Додайте в тісто родзинки і перемішайте. Залиште тісто під рушником на 50 хвилин підходити.

Тісто для пасок виросло, можна пекти вироби. Паперові форми наповніть тістом на третину і поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку. Такі паски випікаються 35-40 хвилин. Форми об’ємом приблизно 400-500 грам.

Готові паски дістаньте з духовки і дайте повністю охолонути в паперових формах. Прикрашайте вироби на свій смак. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар