Паска з чарівним смаком, шкода що не можу дати спробувати. Ділюся рецептом харчового технолога

Страви на Великдень (Паску)

Привіт друзі! Я вирішила спекти паску за рецептом харчового технолога. Не можу сказати, що рецепт дуже простий, але результат вартий того часу, щоб витратити його на цей шедевр. Хочете вірте, хочете ні, але я насправді раніше такої не пекла і не пробувала такої паски.

Інгредієнти

  • 0.5 г шафран (якщо є)
  • 20 г горілка або спирт

Фермент:

  • 100 г молоко
  • 60 г борошно
  • 1.4 г сухі дріжджі

Опара:

  • весь фермент
  • 70 г молоко
  • 40 г борошно
  • 4 г сухі дріжджі

Тісто:

  • настоянка шафрану
  • 260 г борошно
  • 1 г сіль
  • 40 г цукор
  • 65 г мед
  • 75 г яйця
  • 100 г вершкове масло
  • опара
  • 0.5 г кардамон
  • 0.5 г мускатний горіх
  • 4 г лимонна цедра
  • 100 г родзинки
  • 50 г горіхи
  • 50 г цукати

Як приготувати паску

Перша заготівля – настоянка шафрану. Рецептура: 0,5 г шафрану + 20 мл спирту або горілки. Настояти шафран 1 добу.

Друга заготівля – закваска (фермент для паски): 60 г борошна вищого сорту, + 1.5 г сухих дріжджів (половина чайної ложки), + 100 г молока кімнатної температури. Все перемішати і залишити при кімнатній температурі на 12 годин.

Дріжджі змішати з молоком, додати закваску і 40 г борошна. Перемішати опару до однорідного стану.

Залишити опару на дві години при кімнатній температурі. Коли опара готова, можна замішувати тісто.

Бажано брати пшеничне борошно вищого гатунку, з вмістом білка від 10,5%.

Додати в борошно сіль, цукор, все перемішати і додати яйця, мед, проціджену настойку шафрану і всю опару.

Перемішати всі продукти і додати 100 г м’якого вершкового масла. Вимісити тісто до гладкого стану.

Коли тісто готове, перемішати мигдаль, родзинки і журавлину, рівномірно розподілити по тісту, загорнути рулетом і зібрати в грудку.

Паска з чарівним смаком, шкода що не можу дати спробувати. Ділюся рецептом харчового технолога

Залишити тісто на дві години, приблизно через годину його потрібно обминути. Тісту повинно бути тепло і добре.

Коли тісто підійшло вдруге його можна формувати і випікати.

Паска з чарівним смаком, шкода що не можу дати спробувати. Ділюся рецептом харчового технолога

Залишити паски на расстойку в теплому місці при температурі приблизно 32 ° С градуси до збільшення в об’ємі в два рази. У мене вийшла одна велика Паска і 7 маленьких.

Паска з чарівним смаком, шкода що не можу дати спробувати. Ділюся рецептом харчового технолога

Розігріти духовку до 175 ° С. Випікати маленькі паски приблизно 20 хвилин.

Велика паска провела в духовці рівно 40 хвилин при 170 ° С.

Паска з чарівним смаком, шкода що не можу дати спробувати. Ділюся рецептом харчового технолога

Після охолодження прикрасити паску глазур’ю і декором.

Паска з чарівним смаком, шкода що не можу дати спробувати. Ділюся рецептом харчового технолога

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар