Скоро Великдень, тому хочу запропонувати рецепт приготування паски на опарі. Ця випічка виходить по-справжньому святковою, пишною, ароматною і дуже смачною.
Інгредієнти:
- Яйце куряче – 3 Штуки
- Цукор – 100 Грам
- Дріжджі свіжі – 20 Грам
- Молоко – 250 мілілітрів
- Масло вершкове – 100 Грам
- Борошно пшеничне – 400-450 Грам
- Ванільний цукор – 10 Грам
- Сіль – 0,5 Чайних ложки
- Ізюм – 150 Грам
Кількість порцій : 10
Як приготувати “Паску на опарі”
Підготуйте інгредієнти для приготування паски. Дріжджі викладіть в миску. Залийте теплим молоком і додайте столову ложку цукру.
Через 10-15 хвилин дріжджі активуються і спіняться. Насипте половину норми просіяного борошна.
Добре перемішайте дріжджі, молоко і борошно. Опара готова. Поставте опару в тепле місце. Через 30-40 хвилин вона збільшиться в об’ємі. Викладіть опару в миску більшого розміру.
У мене це чаша міксера. Додайте цукор, сіль і ванільний цукор. Розбийте яйця і викладіть розтоплене вершкове масло. Всипте другу частину просіяного борошна.
Ретельно перемішайте тісто. Я це зробила міксером. Тісто не повинно бути крутим, але і рідким теж. Поставте тісто в тепле місце, накрийте харчовою плівкою і через годину-півтора воно підійде. Ізюм ретельно помийте і викладіть в миску з тістом, перемішайте. Знову поставте тісто в тепле місце для підйому.
Після розкладіть тісто по формах. Заповнити потрібно одну третину форми. Дайте тісту підійти у формах 30-35 хвилин. Випікайте паску 40-45 хвилин. Час випікання залежить від вашої духовки. Будь-яким способом приготуйте глазур, і змастіть паски. Паска на опарі готова. Добрих вам Великодніх свят!