Паска для тих у кого немає вільного часу!

Страви на Великдень (Паску)

Мороки з приготуванням сирної паски не багато, а результат і смак завжди чудовий. Виходить ніжний, пухнастий, що тане в роті. Є ще одна особливість: чим довше вона стоїть, тим стає смачніша стає

Необхідні продукти:

  • Сир – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Цукор – 150 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Дріжджі сирі – 25 гр. або сухі – 9 гр.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Ізюм – 100 гр.
  • Цукати – 100 гр.
  • Борошно – 650-700 гр.

Для білкової глазурі:

  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 150-180 гр.
  • Сік лимона – 1 ст.л.

Як приготувати сирну паску

У миску наливаємо 100 мл. теплого молока, 100 мл теплої води, додаємо 1 ч.л. цукру, 25 гр сирих дріжджів або 9 грам сухих, 1 ст.л. борошна і перемішуємо. Залишимо на 15-20 хвилин для того, щоб перевірити дріжджі.

У миску кладемо 150 грам сиру по жирніше, у мене домашній. Розбиваємо 2 яйця, додаємо 150 грам цукру, половину ч.л. солі, ванільний цукор.

Перемішуємо і все пробиваємо блендором до однорідної маси.

Розтопимо 100 грам масла і додамо до сирно-яєчної маси, пробиваємо все блендером.

Паска для тих у кого немає вільного часу!

За цей час якраз підійшла опара, додаємо її і перемішуємо, додаємо просіяне борошно 650 грам і замішуємо тісто. Тісто має вийти м’яке злегка липне до рук. Муки може знадобитися трохи більше або менше, залежить від вологості сиру і розміру яєць. Тепер додаємо в тісто за бажанням наповнювач у мене 100 грам ізюму і 100 грам цукатів.

Паска для тих у кого немає вільного часу!

Вмішуємо в тісто і прибираємо в тепле місце для підйому на 2 години. Я ставлю в духовку і встановлюю температуру 40-50 градусів.

Паска для тих у кого немає вільного часу!

Пройшло 2 години, тісто добре збільшилася в об’ємі, розкладаємо його по формах. Форму заповнюємо але лише на 1/3 висоти. У мене вийшло 4 паски.

Паска для тих у кого немає вільного часу!

Прибираємо в тепле місце для підйому, як тісто дійде до країв включаємо духовку. Випікаємо при 180 градусах 15-35 хвилин, залежить від розміру паски. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Паски витягаємо і охолоджуємо на подушці або м’якому рушник, перші 15 хвилин обов’язково перевертаємо з боку на бік.

Паска для тих у кого немає вільного часу!

Приготуємо глазур. У миску вливаємо 1 яєчний білок і збиваємо його виделкою до утворення піни, тепер поступово додаємо цукрову пудру 150-180 грам все залежить від густоти яку ви б хотіли отримати, в середині процесу вливаємо 1 ст.л. лимонного соку, він зробить глазур ще білішою. Збиваємо до побіління. Краще скористатися вінчиком або міксером. Буде швидше.

Паска для тих у кого немає вільного часу!

Змащуємо остиглі паски глазур’ю і відразу прикрашаємо. Така глазур застигає трохи довше, через хвилин 30 починає схоплюватися і через пару годин застигає повністю. Смачного!

Паска для тих у кого немає вільного часу!

Паска для тих у кого немає вільного часу!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар