Новорічний салат «Північний»

Страви на Новий Рік

Сьогодні ми будемо разом з Вами готувати салат, який користувався великою популярністю раніше.

Список необхідних продуктів:

  • Банка печінки тріски (240 грам)
  • Дві відварені картоплини
  • Три варених яйця
  • 100 грам зеленого консервованого горошку
  • Два солоних огірка
  • 20 грам зеленої цибулі
  • 150 грам майонезу
  • Сіль і чорний перець на свій розсуд

Картоплю відварюємо до повного приготування в шкірці, а коли вона повністю охолоне, очищаємо її. Потім грубо натираємо картоплю на тертці, ділимо її на дві рівні частини і укладаємо на дно двох підготовлених заздалегідь піалок. Зверху картоплю присипаємо сіллю, перцем і робимо майонезну сітку. Для цього салату краще всього використовувати домашній майонез або магазинний, але високої якості.

Дістаємо з банку печінка тріски, подрібнюємо її, скориставшись столовою виделкою, і рівномірно викладаємо на картоплю.

Печінку посипаємо подрібненими пір’ям зеленої цибулі і формуємо майонезну сітку.

Далі грубо натираємо солоні огірки, сік зливаємо, і викладаємо їх наступним шаром.

Огірки змащуємо майонезом, не грубим шаром.

Зварені круто яйця очищаємо від шкаралупи і відокремлюємо жовтки від білків. Наступний шар буде складатися з білків, які ми грубо натираємо на тертці. Поверх – майонезна сітка.

З консервованого горошку зливаємо рідину і викладаємо їх поверх білків, також змастивши майонезом.

Останній шар – подрібнені жовтки. Для цього використовуємо вилку або дрібну тертку.

На завершення, поставимо салат на півгодини в холодильник, щоб він досить просочився.

Перед подачею прикрасимо готову страву майонезом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь