Сьогодні ми будемо разом з Вами готувати салат, який користувався великою популярністю раніше.
Список необхідних продуктів:
- Банка печінки тріски (240 грам)
- Дві відварені картоплини
- Три варених яйця
- 100 грам зеленого консервованого горошку
- Два солоних огірка
- 20 грам зеленої цибулі
- 150 грам майонезу
- Сіль і чорний перець на свій розсуд
Картоплю відварюємо до повного приготування в шкірці, а коли вона повністю охолоне, очищаємо її. Потім грубо натираємо картоплю на тертці, ділимо її на дві рівні частини і укладаємо на дно двох підготовлених заздалегідь піалок. Зверху картоплю присипаємо сіллю, перцем і робимо майонезну сітку. Для цього салату краще всього використовувати домашній майонез або магазинний, але високої якості.
Дістаємо з банку печінка тріски, подрібнюємо її, скориставшись столовою виделкою, і рівномірно викладаємо на картоплю.
Печінку посипаємо подрібненими пір’ям зеленої цибулі і формуємо майонезну сітку.
Далі грубо натираємо солоні огірки, сік зливаємо, і викладаємо їх наступним шаром.
Огірки змащуємо майонезом, не грубим шаром.
Зварені круто яйця очищаємо від шкаралупи і відокремлюємо жовтки від білків. Наступний шар буде складатися з білків, які ми грубо натираємо на тертці. Поверх – майонезна сітка.
З консервованого горошку зливаємо рідину і викладаємо їх поверх білків, також змастивши майонезом.
Останній шар – подрібнені жовтки. Для цього використовуємо вилку або дрібну тертку.
На завершення, поставимо салат на півгодини в холодильник, щоб він досить просочився.
Перед подачею прикрасимо готову страву майонезом.