Ніжні котлети з буряка і моркви

Котлети з буряка і моркви - рецепт приготування Котлети

Сьогодні готуємо з буряка і моркви ніжні котлети з часником. Такі котлети дуже подобаються діткам, особливо зі сметаною, а й дорослі члени вашої родини неодмінно оцінять цю просту, але дуже смачну і корисну овочеву страву.

Їх можна подати в гарячому вигляді як основну на сніданок або вечерю, або ж як гарнір до м’яса або риби.

Інгредієнти:

  • Буряк очищений – 200 г.
  • Морква очищена – 200 г.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Манна крупа – 5 ст. л.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Сіль, суміш перців мелених, зелень – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Сухарі панірувальні.

Як приготувати котлети з буряка і моркви:

1. Буряк і моркву натираємо на дрібну тертці і відправляємо в сотейник з товстим дном. Вливаємо туди ж ложку соняшникової олії і 4 столові ложки чистої води. Ставимо на плиту і нагріваємо вміст сотейника до кипіння. Накриваємо кришкою і тушкуємо овочі на мінімальному вогні приблизно 10 хвилин. Пару раз все перемішуємо, щоб нічого не підгоріло.

2. Всипаємо манну крупу і активно перемішуємо все разом дерев’яною лопаткою до однорідності.

3. Повинна вийти ось така маса без грудочок. Прогріваємо її ще пару хвилин на самому маленькому вогні і знімаємо з плити. Даємо трохи охолонути.

4. Додаємо дрібно нарізану цибулю, сіль, зелень і перець за своїм смаком, нарізаний часник. Якщо готуєте для діток, то кількість спецій бажано зменшити до мінімуму.

5. Розбиваємо одне велике або пару дрібних курячих яєць і все добре перемішуємо в однорідну масу.

6. Формуємо невеликі котлетки і обвалюємо їх в сухариках, щоб при обсмажуванні отримати апетитну хрустку скоринку.

7. Ніжні котлетки з буряка з морквою і часником обсмажуємо на невеликій кількості олії з двох сторін до рум’яної скоринки.

8. Перекладаємо овочеві котлетки на тарілку. Подаємо гарячими зі сметаною, кетчупом або свіжими овочами. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар