Ніжне м’ясо в соусі: безпрограшне доповнення до будь-якого гарніру

Другі страви з м'яса

В наше життя прискореними темпами входять нові побутові прилади, які полегшують життя і звільняють час.

Одним з таких нововведень є аерогриль: зробили страву, переклали в форму, і можна займатися іншими справами. Виходить навіть смачніше, ніж в духовці, і немає необхідності відмивати жир: в апарата є прекрасна функція саме очищення. Ніжне м’ясо в соусі, приготоване подібним методом, виходить неймовірно смачним і апетитним. Ні краплі зайвого жиру, тільки натуральні продукти – і море задоволення на додачу.

Куряче філе, соковите і ароматне, стане прекрасним доповненням до будь-якого гарніру. Шматочки м’яса, та ще й сметанна підлива – пальчики оближеш.

Необхідні інгредієнти:

  • 500 грам курячого філе;
  • половина чайної ложки солі;
  • чорний мелений перець (за смаком);
  • 100 грам сметани;
  • 50 грам майонезу;
  • будь-яка зелень (за смаком);
  • чотири зубчики часнику.

Як приготувати ніжне м’ясо в соусі

Куряче філе (грудки чи стегна) нарізаємо маленькими кубиками.

Перекладаємо м’ясо в миску, додаємо сіль, чорний мелений перець. Все ретельно перемішуємо і прибираємо на час в сторону.

Будь-яку свіжу зелень (у мене трохи кропу і петрушки) подрібнюємо ножем.

У невеликий посуд викладаємо сметану, змішуємо її з майонезом. Майонез можна не використовувати, але тоді треба буде додати в сметану пару столових ложок соняшникової олії.

Порада. Сметану можна брати будь-якої жирності, але пам’ятайте про те, що вона може бути кислою: обов’язково спробуйте на смак перед приготуванням.

Відправляємо в сметану зелень, пропущені через прес зубчики часнику, перемішуємо.

У форму викладаємо м’ясо, розрівнюємо його.

Зверху поливаємо підготовленим сметанним соусом, розрівнюємо.

Відправляємо форму на нижню решітку аерогрилю, ставимо час (20 хвилин), 210 градусів.

Через цей час дістаємо м’ясо, перемішуємо його і подаємо на стіл з будь-яким гарніром.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь