Незвичайні котлети з вівсянки зі смаком м’яса

Вівсяні котлети - рецепт приготування Котлети

До сімейного обіду або вечері посмажте котлети з вівсянки зі смаком м’яса. Незвичайні котлети можна приготувати з найдоступніших компонентів – і це вівсянка.

Щоб котлети були на смак як з м’ясом, використовуйте приправу. Купити приправу для м’яса можна в будь-якому магазині. Аромат такий приправи дуже яскравий і апетитний, котлети виходять дійсно смачними і ситними.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 150 г.
  • Цибуля ріпчаста – 100 г.
  • Майонез – 1,5 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Приправа м’ясна – 1 ч. л.
  • Олія – 30-40 г.
  • Сухарі панірувальні – 80 г.
  • Сіль, чорний перець – за смаком.

Як приготувати вівсяні котлети:

1. Ріпчасту цибулю почистити і сполоснути під проточною водою, нарізати великими шматочками і викласти в чашу блендера. Подрібнити цибулю до дрібних частинок, прокрутивши блендер кілька разів. Якщо немає блендера, натріть цибулю на грубій терці.

2. Змішати вівсянку з соковитою цибулею. Вівсянка стане м’якшою від цибулевого соку. Перемішати вівсянку з цибулею.

3. Додати майонез до вівсянки, всипати сіль і чорний перець за смаком.

4. Вбити куряче яйце і перемішати. З соком цибулі, майонезом і яйцем вівсянка стане в два рази м’якше і розбухне.

5. Всипати м’ясну приправу і знову перемішати. Залишити котлетний фарш на 15-20 хвилин на столі, крупа стане м’якшою.

6. Змоченими в воді руками зліпити круглі котлети і запанірувати їх з усіх боків в сухарях.

7. Розігріти олію на сковороді, зробити помірний вогонь, не сильний, викласти котлети і смажити під кришкою 5-7 хвилин.

8. Засмажені рум’яні котлети перевернути, готувати ще стільки ж хвилин під кришкою. Котлети стануть пишними і смачними.

Незвичайні котлети з вівсянки зі смаком м'яса

Вівсяні котлети можна подавати до столу в гарячому або холодному вигляді. Таку страву оцінить кожен – і дорослі, і діти. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар