Один із найсмачніших рецептів салатів і баклажан, солодкого перцю і цибулі, в якому багато зелені.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 1 кг;
- помідори і солодкий перець по 500 г;
- цибуля, 2 шт;
- часник, 1 головка;
- кріп, петрушка, кінза по хорошому пучку;
- сіль, 1 ч.л;
- цукор, 1 ст.л за смаком;
- олія соняшникова, 7-8 ст.л;
- коріандр, сушена паприка по 1 ч.л;
- оцет 9%, 50 мл;
- помідори на сік, 800 г;
- сіль для баклажанів, 1 ст.л.
Салат з баклажанів: процес приготування
Помідори для соку перекручуємо за допомогою м’ясорубки або блендера і перетираємо через сито, щоб видалити насіння і шматочки шкірки.
Баклажани ріжемо кружками і солимо, перемішуємо, залишаємо на 30 хвилин. Солодкий перець ріжемо на – 8 частин.
Викладаємо солодкий перець на деко, скроплюємо соняшниковою олією і запікаємо при 200 градусах близько 10 хвилин.
Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на соняшниковій олії до готовності. Всипаємо спеції (коріандр та інші), вливаємо томатний сік, доводимо до кипіння і проварюємо на невеликому вогні 5 хвилин. Всипаємо сіль, цукор.
Томати ріжемо кружками. Зелень і часник січемо.
Баклажани віджимаємо і просушуємо на паперовому рушнику і викладаємо їх на деко. Збризгуємо соняшниковою олією і запікаємо при 200 градусах близько 15 хвилин.
З солодкого перцю знімаємо шкірку.
Укладаємо в стерилізовані банки шарами баклажани, помідори і перець, зелень і часник. Попередньо вливаємо в банку ополоник томатного соку з цибулею і потім ще вливаємо, щоб повністю заповнити баночки.
Накриваємо кришками, ставимо в каструлю на рушник і наливаємо воду.
Стерилізуємо з моменту закипання 25 хвилин, якщо 1 л – 30 хвилин.
Закручуємо кришками, перевертаємо і охолоджуємо. Зберігаємо в підвалі або в коморі.