Молочно-шоколадне желе

Молочно-шоколадне желе - рецепт Желе

Десерт, який виходить завжди! Молочно-шоколадне желе – моя паличка виручалочка, коли треба приготувати швидкий десерт для великої кількості гостей, витративши буквально 20 хвилин.

Я люблю це желе за те, що можна приготувати його і з молоком, і з вершками. З молоком вийде дієтичний варіант желе, з вершками – більш насичений і калорійний. Вибирати вам, в обох випадках желе виходить смачним.

Желе можна оформляти за вашим бажанням, можна просто залити по половині форми шоколадного і молочного желе, можна зробити кілька шарів. Прикрасити теж можна по-своєму.

Інгредієнти

  • Молоко – 500 мл
  • Желатин – 17 г
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Шоколад чорний – 50 г

Покроковий рецепт з фото

Перш за все розпустимо желатин в 1 ст.л. теплої води і нагріємо молоко в сотейнику, але не до кипіння.

Шоколад поламаємо на шматочки поменше, викладемо у форму для мікрохвильової печі, влиємо 150 мл молока і відправимо в мікрохвильовку на 2 хвилини, щоб розтопити шоколад.

У розпущений желатин додаємо 100 мл молока і відправляємо желатин на 1-2 хвилини в мікрохвильову піч. Дістаємо желатин і добре перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Якщо є необхідність, процідіть.

Я буду робити більше молочного желе, ніж шоколадного, додаю в миску з шоколадом третю частину желатину.

Решта желатин вливаємо в останні 250 мл молока і додаємо цукор. Добре все перемішуємо до розчинення цукру.

В будь-які зручні для вас формочки виливаємо порційно пошарово желе різних кольорів. Я почала з шоколадного, відправила формочки на 20 хвилин в холодильник, потім дістала і залила молочний шар, знову відправила формочки в холодильник. І так, поки у вас не закінчиться желе.

Молочно-шоколадне желе можна приготувати до святкового столу з вечора, воно добре стоїть в холодильнику.

Перед подачею прикрашаємо верх желе листочками м’яти, тертим білим шоколадом і горішками.

Молочно-шоколадне желе - рецепт

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар