Медовий торт зі сметанним кремом

Медовий торт - рецепт приготування Медовий торт

Ніжний і дуже смачний Медовик, який часто нам готували наші мами і бабусі в нашому далекому дитинстві. М’які коржі з ароматом меду і повітряний, смачний крем.

Напевно, один з найпопулярнішої випічки того часу. Приготування дуже просте, продукти звичайні.

Необхідні продукти

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Мед – 50 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Сода – 1 ч. ложка

Для крему:

  • Сметана – 300 г
  • Цукрова пудра – 50 г

Покроковий процес приготування Медового торта

Спочатку, приготуємо тісто.

У миску вбиваємо яйце і додаємо мед. Потім, додаємо вершкове масло кімнатної температури. Далі, всипаємо цукрову пудру і соду.

Все перемішуємо, до однорідного стану. За кілька прийомів додаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто.

Переносимо тісто на поверхню, присипану борошном і обминаємо тісто.

Готове тісто збираємо в кулю, ставимо в пакет і прибираємо в холодильник на 1 годину.

Після, дістаємо тісто з холодильника і скачуємо в ковбаску. Ковбаску розділяємо на чотири рівні частини.

Кожен шматочок скачуємо в кульку і накриваємо, щоб не обвітрились.

Присипаємо пергаментний папір і на ньому розкачуємо з кульки корж, діаметром приблизно 20 см.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо коржі 5-8 хвилин, до золотистого кольору.

За допомогою круглого шаблону (я використовувала кришку від каструлі) і ножа, вирізаємо зайві частини і робимо коржі під один розмір.

Обрізки від коржів перетираємо в крихту, для прикраси торта.

Приготуємо крем, для цього в миску додаємо сметану, жирністю не менше 25%. Всипаємо цукрову пудру і збиваємо, до повного розчинення пудри.

Збираємо торт. На мисочку, на якій будемо подавати торт, ставимо перший корж і промазуємо кремом.

Зверху кладемо наступний корж і так само, рівномірно промазуємо кремом.

Таким чином, збираємо весь торт.

Верх і боки торта рівномірно покриваємо кремом, зверху крему посипаємо крихтою з обрізків коржів.

Відправляємо в холодильник на пару годин, щоб торт просочився і пом’якшав.

Після, подаємо на стіл. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар