Класичні рубані котлети з курячого м’яса мають бути відомі всім. Вони виходять набагато смачніше ніж з подрібненого фаршу, м’які та соковиті.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- куряче філе, 500 г;
- цибуля, 2 шт;
- яйце, 1 шт;
- сіль, перець, спеції;
- кріп, гарний пучок;
- майонез, 1 ст. л;
- борошно, крохмаль по 1 ст. л.
Процес приготування котлет
М’ясо ріжемо дрібними шматочками.
Цибулю ріжемо кубиком, кріп подрібнюємо.
Змішуємо м’ясо з цибулею та кропом, всипаємо борошно та крохмаль, сіль, перець та спеції, ароматні трави. Масу дуже добре перемішуємо, накриваємо та відправляємо в холодильник.
Бажано залишити масу на кілька годин, періодично перемішуючи.
Викладаємо по столовій ложці фарш в розігріту олію. Наливати багато олії не потрібно, достатньо стандартної кількості.
Обсмажуємо із двох сторін до рум’яності. Тушкувати додатково не потрібно, інакше зі шматочків м’яса почне витікати сік і вони стануть сухими, навіть крохмаль не допоможе зберегти соковитість рубаної котлети.
Подаємо з різними соусами. Поєднуються такі котлети з соусом з гірчиці та майонезу, кропу, часнику. Можна ще додати тертий маринований або солоний огірок.