Мама перестала готувати прості котлети, спробувала обсмажити по-іншому та назавжди залишила у своєму меню

Котлети

Класичні рубані котлети з курячого м’яса мають бути відомі всім. Вони виходять набагато смачніше ніж з подрібненого фаршу, м’які та соковиті.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • куряче філе, 500 г;
  • цибуля, 2 шт;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції;
  • кріп, гарний пучок;
  • майонез, 1 ст. л;
  • борошно, крохмаль по 1 ст. л.

Процес приготування котлет

М’ясо ріжемо дрібними шматочками.

Цибулю ріжемо кубиком, кріп подрібнюємо.

Змішуємо м’ясо з цибулею та кропом, всипаємо борошно та крохмаль, сіль, перець та спеції, ароматні трави. Масу дуже добре перемішуємо, накриваємо та відправляємо в холодильник.

Бажано залишити масу на кілька годин, періодично перемішуючи.

Викладаємо по столовій ложці фарш в розігріту олію. Наливати багато олії не потрібно, достатньо стандартної кількості.

Обсмажуємо із двох сторін до рум’яності. Тушкувати додатково не потрібно, інакше зі шматочків м’яса почне витікати сік і вони стануть сухими, навіть крохмаль не допоможе зберегти соковитість рубаної котлети.

Мама перестала готувати прості котлети, спробувала обсмажити по-іншому та назавжди залишила у своєму меню

Подаємо з різними соусами. Поєднуються такі котлети з соусом з гірчиці та майонезу, кропу, часнику. Можна ще додати тертий маринований або солоний огірок.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар