М’ясо по-французьки дуже популярна страва, що зрозуміло, враховуючи склад і процес приготування. М’ясо під майонезом і цибульно-сирною скоринкою виходить дуже смачне, соковите і ніжне. Ви можете вибрати м’ясо на свій смак – це і свинина, і яловичина, і курка. Експериментуйте, змінюючи інгредієнти, і кожний раз страва буде вас дивувати і радувати. При цьому сил і часу ви витратите зовсім небагато!
Інгредієнти для приготування м’яса по-французьки:
- м’ясо (яловичина, курка або свинина) 600 г;
- ріпчаста цибуля 3 шт;
- майонез 3-5 ст.л .;
- твердий сир;
- олія соняшникова (для змащування дека);
- сіль, перець чорний мелений.
Рецепт приготування м’яса по-французьки
1. Очистіть і наріжте півкільцями цибулини.
2. Промийте і підсушіть рушником м’ясо. Якщо це свинина або яловичина, то наріжте плоскими шматками товщиною 1,5 см поперек волокон. Злегка відбийте з обох сторін. Якщо ж берете курячі стегна або стегенця, то видаліть кістки і теж трохи відбийте. Підсоліть і поперчіть за смаком.
3. Сир необхідно натерти на грубій терці.
4. Змастіть деко олією і покладіть відбите м’ясо в один шар.
5. На м’ясо треба викласти цибулю.
6. Тепер треба змастити майонезом м’ясо і цибулю. Це зручно зробити, якщо візьмете м’яку упаковку майонезу, зробите маленький отвір і намалюєте сіточку тонкою цівкою майонезу.
7. Присипте наше м’ясо з цибулею натертим сиром.
8. Надішліть деко в попередньо нагріту до 180 градусів духовку. Запікати доведеться близько півгодини. Орієнтуйтеся на можливості саме вашої духовки.
Таке м’ясо прикрасить будь-який святковий стіл і порадує вас простотою в приготуванні. Подавайте до м’яса по-французьки легкі овочеві салати, тому що сама по собі страва дуже ситна. Смачного!