М’ясні котлети з овочами та соусом, запечені в духовці. Просто зробіть звичайний гарнір та подавайте з такими м’якими та соковитими котлетами і соусом.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- цибуля та морква по 1 шт;
- капуста, половина качана;
- фарш, 600 г;
- сіль, перець, коріандр, часник;
- помідори, 2 шт.;
- цукор, 1 ч. л;
- сметана, 6 ст.л.
Процес приготування котлет
Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на великій тертці. Овочі тушкуємо на олії.
Капусту тонко і дрібно шаткуємо і додаємо її в овочі, перемішуємо і тушкуємо 2 хвилин. Солимо і перчимо. Перемішуємо, тушкуємо ще 2 хвилини і викладаємо у тарілку остигати.
Додаємо в овочі фарш, перемішуємо і заправляємо сіллю та спеціями, часником та кропом за смаком. Формуємо котлети.
Беремо ще по 1 цибулі та моркві. Цибулю ріжемо, а моркву натираємо на великій тертці та тушкуємо.
Окремо обсмажуємо до рум’яності котлет.
У овочі додаємо кубики помідорів, перемішуємо і тушкуємо 4 хвилини.
Додаємо в овочі сіль, перець та цукор, перемішуємо.
Додаємо в соус сметану, перемішуємо та тушкуємо 2 хвилини.
Форму для запікання змащуємо олією. Викладаємо котлети, зверху поливаємо овочевим соусом.
Запікаємо у духовці при 190 градусах близько 35 хвилин.
Поки котлети тушкуються, швидко відваріть картоплю або рис, макарони і подавайте їх разом із котлетами. Виходить дуже смачно та ситно.