Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Ледачі вареники з картоплі - рецепт приготування Вареники

З пюре, яке у вас залишилося з обіду або вечері, можна приготувати дуже смачну страву. В крайньому випадку пюре можна і приготувати, зате в результаті ви отримаєте приголомшливі ледачі картопляні вареники. Повірте, ваша сім’я буде від них в захваті! Виходять ледачі вареники апетитними і надзвичайно ніжними, а подавати їх можна зі сметаною або соусом. Тут все залежить від ваших уподобань.

Необхідні продукти

  • 600 грам картоплі
  • сіль, перець за смаком
  • 30 грам вершкового масла
  • 2 курячих яйця
    300 грам пшеничного борошна

Покроковий процес приготування ледачих вареників

У каструлю кладемо очищену картоплю, заливаємо водою, солимо і ставимо на плиту. Варимо до готовності, потім воду зливаємо, а в картопля додаємо вершкове масло. Все розминаємо товкачем до стану пюре.

Готову масу трохи остудити, потім вбиваємо курячі яйця, додаємо перець і перемішуємо. У суміш просіюємо борошно і замішуємо тісто.

Тісто ділимо на 3 частини і скочуємо кожну в ковбаску, а потім нарізаємо шматочками.

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Потім кладемо вареники і відварюємо до готовності протягом 3-5 хвилин після закипання. Готові вареники подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь

  1. Ярослава

    Оце і є наші настоящі ПАЛЮШКИ. Так їх називають на Івано- Франківщині

    Відповіcти