Лечо з квасолею на зиму без стерилізації. Найсмачніший салат з квасолі з овочами

Салати на зиму

Квасоля і овочі в томатному соусі – це просто ідеальне поєднання смаків і ароматів. Салат виходить смачним і ситним, його можна їсти як закуску в холодному вигляді або розігріти і виходить повноцінна друга страва.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 2 кг;
  • квасоля, 450 г;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 1 стакан;
  • олія рослинне, 1.5 склянки;
  • морква і цибуля по 1 кг;
  • перець солодкий, 2 кг;
  • гострий перець, 1 – 3 шт;
  • часник, 1 головка за смаком;
  • оцтова есенція 70%, 2 ч.л або 9%, 80 г.

Лечо з квасолею: процес приготування

Квасолю відварюємо до готовності без солі і залишаємо у воді, щоб вона не засохла.

Помідори подрібнюємо за допомогою блендера.

Солодкий перець ріжемо шматочками або соломкою.

Гострий перчик ріжемо дрібними шматочками.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками.

Морква натираємо на грубій терці або на тертці для корейської моркви.

Томатний соус змішуємо з сіллю і цукром, олією і доводимо до кипіння.

Кидаємо в томатний соус моркву, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин, перемішуємо.

Додаємо солодкий і гострий перець, кип’ятимо 10 хвилин.

Додаємо цибулю і варимо 10 хвилин після закипання.

Вливаємо оцтову есенцію, додаємо квасолю, перемішуємо і додаємо ще подрібнений часник.

Порада: кількість гострого перцю і часнику регулюйте самі, якщо взагалі не любите гостроту, тоді не додавайте. Щоб швидко зварити квасоля, замочіть її на ніч у холодній воді і тоді будь-яка квасоля, швидко звариться.

Варимо, перемішуючи, пробуємо на смак і по необхідності додаємо сіль або цукор або оцет.

Розкладаємо салат в стерилізовані банки, закручуємо кришками.

Перевертаємо баночки, вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Заготівлю ви можете використовувати і як добавку в суп, борщі, овочеве рагу і т.д.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар