Курячі сердечка з грибами: доповнення до гарніру

Курячі сердечка з грибами, рецепт приготування Другі страви

Смачна, проста і бюджетна блюдо для обіду або вечері. Курячі сердечка з грибами в сметанному соусі ідеально підходять до макаронів, рису, гречки, і особливо, до картопляного пюре. Якщо вам вдасться купити великі якісні курячі сердечка, обов’язково спробуйте приготувати їх за цим рецептом – дуже смачно.

Інгредієнти

  • Курячі сердечка – 400 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 300 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сметана – 3-4 ст.л.
  • Розмарин – пару гілочок
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Сіль за смаком
  • Перець ч.м. – за смаком

Як приготувати курячі сердечка з грибами до гарніру

Цибуля і часник очистіть, гриби помийте жорсткою кухонною губкою, курячі сердечка, зелень і розмарин помийте під проточною водою, обсушіть.

Наріжте дрібно цибулю. Гриби наріжте невеликими скибочками.

Розігрійте в сковороді рослинну олію, викладіть цибулю і гриби, обсмажте їх на тихому вогні хвилин 5.

Зріжте на сердечках капіляри і зайвий жир.

Додайте сердечка в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте на тихому вогні 10 хвилин.

Додайте в сковороду розмарин і роздавлений часник, продовжуйте готувати ще 5 хвилин.

Щоб сметана не згорнулася при додаванні в сковороду, влийте в неї 3-4 ст.л. води, посоліть, поперчіть, змішайте до однорідного стану.

Влийте сметану в сковороду і тушкуйте страву на тихому вогні не довше 10 хвилин. Страву посоліть, поперчіть, спробуйте на смак. При бажанні в страву можна додати трохи лимонного соку.

Виловіть з сковороди часник і розмарин, наріжте зелень, додайте в сковороду, перемішайте. Вимкніть плиту, накрийте сковороду кришкою і дайте готовій страві настоятися хвилин 10 перед подачею.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар