Готуємо курячі котлети з квашеною капустою на сковороді. Цей рецепт попався мені на просторах інтернету і мені відразу захотілося його приготувати.
Як каже автор, на той момент у нього в холодильнику була тільки квашена капуста і трохи курячого фаршу – так і народився цей рецепт. Так і у мене, залишилося трохи квашеної капусти, яку треба було терміново кудись прилаштувати. Приготувавши цей рецепт, я була приємна здивована. Котлети дійсно вийшли дуже смачними, з легким присмаком капусти. Можу з упевненістю сказати, що буду готувати цю страву ще не раз. Я навіть записала цей рецепт в свої улюблені.
Інгредієнти
- Курячий фарш – 400 г
- Квашена капуста – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Манна крупа – 2 ст. л.
- Сіль – 0.25 ч.л.
- Чорний мелений перець – 1 щіпка
- Олія – 2 ст. л.
- Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
Як приготувати курячі котлети з квашеною капустою
Квашену капусту відіжміть від рідини і дрібно наріжте. Цибулю дрібно поріжте.
У курячий фарш додайте квашену капусту, цибулю і яйце.
Як і радив автор, візьміть курячий фарш і капусту в рівних пропорціях.
Додайте сіль, перець і манну крупу.
Сіль додайте за смаком, в залежності від смаку вашої капусти.
Манну крупу теж регулюйте на вашу фаршу, якщо фарш рідкуватий, то додайте ще трохи.
Добре перемішайте фарш і відкладіть в сторону хвилин на 15-20, щоб набухла манка.
Після закінчення часу сформуйте котлети.
Обваляйте їх злегка в панірувальних сухарях.
Смажте з одного боку при середньому нагріванні, переверніть котлети, знизьте трохи нагрів, доведіть до готовності під кришкою, близько 4-5 хвилин.
Курячі котлети з квашеною капустою подавайте з будь-яким гарніром.