Сьогодні хочу поділиться рецептом котлет з рибних консервів, серед моїх знайомих ніхто так не готує. Виходить багато і смачно, а рідні навіть і не зрозуміють, що тут рибні консерви, а не свіжа риба. Тут вже відразу гарнір і основна страва, залишиться доповнити тільки овочевим салатом.
Необхідні продукти:
- Рибні консерви – 1 банка
- Картопля – 6 шт (600г)
- Яйця – 2 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Цибулина – 1 шт.
- Манна крупа – 2 ст.л. (по бажанню)
Для начинки:
- Яйця – 2 шт
- Сир – 30 г
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Вершкове масло – 30 г
Покроковий процес приготування:
І так для початку почистимо картоплю, вага очищеної картоплі 600 грам, відварити її до готовності в підсоленій воді.
Тепер поки картопля гаряча помнемо її. Якщо картопля є вже відварена і остигла, можна натерти її на грубій тертці.
Даємо картоплі охолонути. Цибулину порізати кубиками і обсмажити на сковорідці на невеликій кількості соняшникової олії.
Картоплю остиглу кладемо в миску, додаємо цибулю, сіль, чорний перець, розбиваємо 2 яйця.
Беремо рибні консерви 1 банку будь-яку яка є, у мене сайра без олії, можна з олією, разом з рідиною помнемо виделкою.
Додамо до картоплі і добре перемішуємо отриманий фарш. Відваримо до готовності яйця, я щоб яйця не лопнули підсолюю, так навіть якщо вони лопнуть то не витечуть.
Для начинки я беру 2 відварених яйця, поріжемо кубиками, 40 г сиру натерти на тертці, додаємо до яйця, кладемо 30 грамів м’якого вершкового масла. Підсолюємо і перемішуємо, начинка готова.
Можна за бажанням начинку не робити, а зробити такі котлети без начинки, теж виходить смачно.
Беремо 1 ст.л. фаршу робимо коржики, якщо немає рукавичок руки можна змочити у воді.
На середину кладемо трохи начинки і закріплюємо як пиріжок. Обвалюємо у борошні або панірувальних сухарях. З даної кількості у мене виходить таких 15 котлет.
За бажанням можна посмажити на сковорідці або запекти в духовці, я покажу і так і так.
Беремо форму і змащуємо олією.
Кладемо котлети і ставимо в духовку, готуємо при 200 градусах 10 хвилин, дістаємо змащуємо яйцем і ставимо ще в духовку на 10-15 хвилин, поки котлетки не зарум’яняться, я ще приблизно на 3 хвилинці включаю гриль.
На сковорідці смажаться котлети як і звичайні, наливаємо олію, кладемо котлети і смажимо з двох сторін до золотистого кольору.
Подаємо прямо з печі до столу з овочевим салатом. Смачно і з духовці і на сковорідці. Вибір за вами. Дуже смачно, рекомендую.