Компот з винограду з яблуками на зиму

Компоти на зиму

Найсмачніший напій на зиму – компот з білого винограду і яблук! Це поєднання настільки ідеально, що навіть примхливі діти дегустують напій із задоволенням.

Кількість інгредієнтів вказана на банку об’ємом 1 літр. Якщо ж ви хочете заготовити напій в ємності по 2 або 3 літри, то збільште в кілька разів кількість інгредієнтів. Замість лимонної кислоти допустимо використовувати лимонний сік. Сорт винограду може бути будь-яким, але найсмачніший компот з білого винограду.

Складові:

  • Яблуко – 2 Штуки
  • Виноград – 120-150 Грам
  • Цукор – 100 Грам
  • Вода – 600-700 мілілітрів
  • Кислота лимонна – 2 дрібки

Як приготувати “Компот з винограду з яблуками на зиму”

Підготуйте зазначені інгредієнти. Заздалегідь закип’ятіть чайник з водою. Ягоди винограду зніміть з кисті, промийте у воді і всипте в чисту, промиту ємність. Яблука промийте, розріжте кожне на чотири частини і зріжте насіннєві блоки. Наріжте кожну четвертинку скибочками і висипте в ємність до винограду.

Влийте в банку кип’яток до верху, підставляючи під неї ніж або досточку, щоб вона не лопнула. Накрийте металевою кришкою і дайте пропаритися близько 7-8 хвилин.

Потім злийте рідину в каструлю і ще раз закип’ятіть, а в банку всипте цукор і лимонну кислоту. За бажанням цукор і кислоту можна всипати в киплячу рідину в каструлі, створюючи сироп.

Залийте пропарені ягоди і фрукти в банку киплячою рідиною до верху. Відразу ж закатати за допомогою ключа для консервації або прокрутіть кришку по різьбі. Дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть в місце зберігання.

Термін придатності компоту – 1 рік. За бажанням, після відкриття його можна підігріти і продегустувати теплим в зимовий час.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь