Компот з винограду і слив

Компоти на зиму

Барвистий компот з винограду і слив можна приготувати буквально за 15 хвилин, маючи під рукою фрукти, ягоди, цукор, ємність і кип’яток. Напій з задоволенням п’ють в зимовий час дорослі і діти.

Розрахунок інгредієнтів вказана для банки об’ємом 1 літр. Зберігати консервацію можна як при кімнатній температурі, так і в погребі або підвалі, гаражі. Компот виходить дуже барвистим і смачним, його можна подавати в будні або на святковий стіл.

Складові:

  • Сливи – 5-6 Штук
  • Виноград – 120-150 Грам
  • Цукор – 80 Грам
  • Вода – 700 мілілітрів
  • Кислота лимонна – 2 дрібки

Як приготувати “Компот з винограду і слив”

Підготуйте зазначені інгредієнти. Сливи і виноград пробуйте перед закатуванням, щоб знати норму цукрового піску, яку потрібно буде додати в напій. Закип’ятіть чайник з водою.

Сливи промийте у воді, видаліть хвостики і розділіть на половинки. Видаліть кісточки, а половинки фруктів викладіть в чисту, промиту ємність. Якщо використовуєте аличу – збільште вдвічі норму цукру і трохи зменшіть кількість рідини для компоту.

Обірвіть з кисті виноградні ягоди, промийте їх у воді і висипте в ємність. Залийте в банку кип’яток, накрийте металевою кришкою і дайте пропаритися близько 7-8 хвилин.

Через зазначений час змініть кришку на зливну, злийте рідину в каструлю і знову закип’ятіть.

У банку всипте цукровий пісок і лимонну кислоту. За бажанням цукор і кислоту можете всипати безпосередньо в каструлю, щоб зварити сироп, якщо вам так зручніше.

Залийте киплячою рідиною з каструлі і акуратно все перемішайте. Закупорте за допомогою ключа для консервації або закрутіть кришку по різьбі. Дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть в комору, погріб або підвал до зимових днів.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь