Компот з кавуна на зиму

Компоти на зиму

Ароматний компот з кавуна на зиму можна приготувати за 25 хвилин в домашніх умовах. Напій злегка змінює смак м’якоті плоду, але залишається соковитим і смачним. Спробуйте!

Інгредієнти вказані на ємність об’ємом 1 літр. Занадто довго компот варити не потрібно, щоб м’якоть не розварилася, смак при цьому залишиться таким же. Лимон або лимонний сік додавайте обов’язково, вони підкреслюють солодкість головного інгредієнта. В крайньому випадку їх можна замінити лимонною кислотою.

Складові:

  • Кавун – 1 Кілограм
  • Цукор – 80 Грам
  • Лимон – 4-5 скибочки
  • Вода – 600 мілілітрів

Як приготувати “Компот з кавуна на зиму”

Підготуйте зазначені інгредієнти. Промийте кавун в воді, відріжте необхідний шматок. З цього шматка виріжте м’якоть і наріжте його середніми шматочками, видаляючи всі кісточки: чорні і білі.

Викладіть м’якоть в каструлю, в якій збираєтеся варити компот. Додайте туди ж лимонну нарізку і цукровий пісок. Влийте відфільтровану воду і помістіть ємність на плиту.

Доведіть до кипіння, зменшіть нагрів до мінімального і відваріть компот приблизно 8-10 хвилин з моменту закипання. Видаліть лимонні скибочки і спробуйте на смак. Підкоректуйте при необхідності.

Простерилизуйте банку і кришку будь-яким зручним способом, влийте в неї кавуновий компот з м’якоттю. Відразу ж закатайте банки кришкою по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть в комору, підвал або льох до зими.

Взимку відкрийте консервацію з кавуновим компотом і насолодитеся його смаком в колі сім’ї.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь