Компот з яблук і винограду

Компоти на зиму

Виноград краще взяти сорту Ізабелла, з ним компот буде найароматнішим. Яблука можна взяти будь-які, навіть обпалі, адже ви, нарізаючи, завжди можете відбракувати непридатний матеріал. Компот готується дуже швидко і просто, методом подвійного заливки, а зберігати заготовку можна в коморі при кімнатній температурі.

Компот з винограду і яблук – ще один відмінний напій на зиму. Це закатування не займе багато часу, а взимку порадує смаком і ароматом.

Інгредієнти на 3 л банку:

  • яблука – 3-4 шт.
  • виноград – 1-2 грона
  • цукор – 1,5 склянки
  • очищена вода

Компот з яблук і винограду: приготування

Вимийте банки для компоту і простерилізуйте їх.

Вимийте яблука і виноград, призначені для заготівлі компоту.

Вимийте банки для компоту і стерилізують їх.

Вимийте яблука і виноград, призначені для заготівлі компоту.

Яблука наріжте на часточки і залийте холодною водою з лимонною кислотою. Так вони не потемніють, поки ви будете проводити підготовчі роботи.

Грона винограду розріжте ножицями на окремі невеликі гілочки. Компот будемо готувати з винограду з гілочками.

Заповніть банки виноградом і часточками яблук. Закип’ятіть воду, залийте кип’ятком банки з фруктами і залиште на 10 хвилин.

Злийте воду з банок в каструлю, в якій будете готувати сироп. Додайте в воду цукор, доведіть сироп до кипіння і варіть до розчинення цукру.

Залийте киплячим сиропом банки і закатати кришками. Переверніть банки з компотом догори дном, дочекайтеся, поки повністю охолонуть, а на інший день віднесіть на зберігання в комору.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар