Коли гості на порозі, я завжди готую свою коронну страву – кабачки по-французьки

Другі страви з кабачків

Цікавий варіант приготування улюблених багатьма кабачків. Страва виходить надзвичайно ніжною і сподобається всім без винятку, навіть тим, хто не любить цей овоч. Ця страва з кабачків одна з найулюбленіших у моїх рідних, та й у мене теж. Так що наполегливо рекомендую спробувати приготувати!

Які будуть потрібні продукти:

  • Кабачки – 400 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Молоко – 400 мл;
  • Борошно пшеничне – дві стол. ложки;
  • Сіль – одна чайна ложка;
  • Рис – чотири стол. ложки;
  • Горіхи кешью – пів чайної ложки;
  • Приправи на ваш смак.

Переходжу до процесу приготування

Кабачки грубо тру відправляю на сковорідку з розтопленими 30 грамами вершкового масла. Перемішую, всипаю пів ч. л. солі і злегка обсмажую.

Коли гості на порозі, я завжди готую свою коронну страву - кабачки по-французьки

Щоб приготувати соус, беру каструлю невеликого розміру, кладу в неї 30 грамів масла і нагріваю на вогні середньої інтенсивності.

Всипаю борошно і мішаю. Тру дрібненько сир і частина відправляю в каструльку. Туди ж виливаю молоко гарячого стану і перемішую.

Всипаю залишилася сіль, мускатний горіх, знову мішаю, поки соус не загусне.

Коли гості на порозі, я завжди готую свою коронну страву - кабачки по-французьки

Кладу в соус кабачки і прибираю з плити. Додаю відварений рис і спеції.

Коли гості на порозі, я завжди готую свою коронну страву - кабачки по-французьки

Термостійкий форму змащую 10 грамами вершкового масла і розподіляю суміш рівномірно по всій ємності.

Коли гості на порозі, я завжди готую свою коронну страву - кабачки по-французьки

Сиром, що залишився посипаю кабачки по-французьки, а зверху кладу решту масло, яке ріжу на кубики.

Коли гості на порозі, я завжди готую свою коронну страву - кабачки по-французьки

Включаю духовку і нагріваю до 170 °. Розміщую страву на 20 хвилин. Сирна скоринка повинна стати золотисто-коричневого відтінку.

Можна її приправити зверху спеціями на свій смак.

Коли гості на порозі, я завжди готую свою коронну страву - кабачки по-французьки

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар