Холодник з буряком на кефірі! Для найспекотніших днів

Холодник з буряком на кефірі - рецепт приготування Холодні супи

Холодники – це холодні супи, які, як і окрошку, роблять на кефірі або як зараз модно, на натуральному йогурті.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір – 2 л;
  • огірки – 2 шт;
  • буряк – 2 шт;
  • редис – 150 г;
  • яйце варене – 2 шт;
  • зелена цибуля і зелень, сіль.

Процес приготування

Буряк відварюємо до готовності протягом 1 – 1.5 години (якщо молода, вона швидко вариться). Охолоджуємо і тремо на грубій терці.

Яйця дрібно ріжемо. Зелену цибулю, огірок і зелень також ріжемо.

Змішуємо ці продукти в каструлі, солимо за смаком і наливаємо кефір, перемішуємо і відправляємо в холодильник на 1 годину.

Такі супи подають холодними, посипавши ще трохи свіжою зеленню.

У такий суп ви також можете додати ще й сметану, пару ложок, тертий хрін і перець.

Дуже смачно і ароматно виходить, якщо в такий холодний суп ви додасте не відварений буряк, а маринований – він надає більш пікантний смак супу і ви зможете готує його круглий рік, тому що такий буряк зберігатися дуже довго в скляних баночках.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар