Кабачкові котлети по-грецьки. Смачна овочева страва зі сметаною

Другі страви з кабачків

Кабачкові котлети по-грецьки виходять оригінальними і ніжними.

Необхідні продукти:

  • Кабачки – 850 грам
  • Батон – 3 шматки
  • Яєчні білки – 2 штуки
  • Цибуля – 1 штука
  • Сметана – опційно
  • Часник – опційно
  • Соняшникова олія – опційно
  • Перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Як приготувати кабачкові котлети

Кабачки очистіть від шкірки. Перетворіть батон в крихту будь-яким способом.

Крихту покладіть в ємність для вимішування фаршу, натріть дрібно кабачок, додайте сіль, перець, дайте постояти 15 хвилин, щоб зайва рідина вийшла.

Кабачки відіжміть, можете покласти на друшляк. Ще раз відіжміть руками м’якоть кабачка.

Кабачок покладіть до батону, додайте часник і цибулю. Все ретельно вимішайте. У загальну масу покладіть 2 білки.

Вимішайте все руками, залиште на 5-6 хвилин.

Сковорідку з олією розігрійте, смажте на ній кабачкові котлети з обох сторін. Накрийте кришкою сковорідку, смажте з кожного боку по 10 хвилин.

Можете подавати зі сметанним соусом. З’єднайте часник, сметану і подрібнену зелень з’єднайте і подайте до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар