Іриски, домашні молочні цукерки

Іриски, домашні молочні цукерки Іриски

Домашні цукерки в наш час дуже навіть в тему. Для тих хто любить іриски, пропоную спробувати приготувати їх самим з найдоступніших продуктів!

Щоб приготувати молочні іриски знадобиться згущене молоко, сухе молоко, вода, трохи вершкового масла і муки. Планую повторити і додати какао або горіхи…

Інгредієнти

  • Згущене молоко – 150 грам;
  • Масло вершкове – 50 грам;
  • Борошно пшеничне – 1 ст. ложка;
  • Молоко сухе – 100 грам;
  • Вода – 50 мл.

Покроковий рецепт з фото

Спочатку розтопіть на середньому вогні вершкове масло, підмішайте до нього борошно і обсмажте до золотистого кольору.

Потім додайте згущене молоко.

І ретельно перемішайте в однорідну масу і варіть помішуючи, 10 хвилин.

Сухе молоко з’єднайте з водою.

Додайте густу масу з сухого молока на сковороду.

Не збавляючи вогонь перемішайте в однорідну масу.

Продовжуйте варити на середньому вогні при помішуванні.

Ірискова маса буде гуснути, орієнтовний час варіння півгодини.

Густу масу перекладіть у форму або контейнер. Щоб потім легше було витягти готові іриски, застеліть форму харчовим папером для випічки, або використовуйте силіконові форми.

Розрівняйте поверхню маси лопаткою, наприклад, силіконовою.

Потім зробіть надрізи такі, які і бувають у звичайного ірису: квадратиками на половину глибини.

Залиште іриски до застигання, тобто затвердіння і вийміть з форми.

Домашні цукерки – молочні іриски готові.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар