Карамельний соус – це відмінне доповнення до будь-якого десерту, дуже смачний і ароматний шар в тортах, рулетах, в морозиві. Приготуйте про запас і користуйтеся в міру необхідності.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вершки жирні – 120 г;
- цукор – 150 г;
- масло вершкове – 30 г.
Процес приготування карамельного соусу
Найкраще готувати в каструлі або сковороді з товстими стінками і дном.
Порада: дуже важливо не мішати цукор поки він не перетвориться в карамельного кольору масу.
Цукор ставимо на невеликий вогонь і в окремій каструлі нагріваємо вершки – вони не повинні кипіти, а просто бути гарячими. Їх також перемішуйте, щоб не пригоріли.
Коли цукор буде плавитися, акуратно знімайте зі стінок кристали цукру, щоб вони не потрапляли в масу, інакше вона кристалізується.
Коли цукор перетвориться в масу бурштинового кольору, вимикаємо вогонь і вливаємо вершки – маса буде сильно пінитися, це нормально, просто добре і швидко все вимішуємо лопаткою до однорідності.
Додаємо розм’якшене вершкове масло і вимішуємо до однорідності.
Порада: щоб соус був густий – кладемо менше вершків, щоб був рідким – додаємо більше вершків. Розливаємо охолоджений соус в баночки і зберігаємо в холодильнику.