Вершкова карамель. Як приготувати карамельний соус

Карамельний соус - рецепт приготування Іриски

Карамельний соус – це відмінне доповнення до будь-якого десерту, дуже смачний і ароматний шар в тортах, рулетах, в морозиві. Приготуйте про запас і користуйтеся в міру необхідності.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вершки жирні – 120 г;
  • цукор – 150 г;
  • масло вершкове – 30 г.

Процес приготування карамельного соусу

Найкраще готувати в каструлі або сковороді з товстими стінками і дном.

Порада: дуже важливо не мішати цукор поки він не перетвориться в карамельного кольору масу.

Цукор ставимо на невеликий вогонь і в окремій каструлі нагріваємо вершки – вони не повинні кипіти, а просто бути гарячими. Їх також перемішуйте, щоб не пригоріли.

Коли цукор буде плавитися, акуратно знімайте зі стінок кристали цукру, щоб вони не потрапляли в масу, інакше вона кристалізується.

Коли цукор перетвориться в масу бурштинового кольору, вимикаємо вогонь і вливаємо вершки – маса буде сильно пінитися, це нормально, просто добре і швидко все вимішуємо лопаткою до однорідності.

Додаємо розм’якшене вершкове масло і вимішуємо до однорідності.

Порада: щоб соус був густий – кладемо менше вершків, щоб був рідким – додаємо більше вершків. Розливаємо охолоджений соус в баночки і зберігаємо в холодильнику.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар