Яскравий салат з цвітною капустою

Салат з цвітною капустою, рецепт приготування Салати з капусти

У моїй родині всі вже давно звикли, що в обід на столі обов’язково повинен стояти салат.

Тому рецептів цієї страви у мене безліч, але сьогодні вирішила поділитися з вами одним з найулюбленіших: яскравий салат з цвітною капустою. Він виходить соковитим, ароматним і красивим, а заправка робить його по-справжньому пікантним і незвичайним. Якщо любите кольорову капусту, то закуска вам обов’язково припаде до смаку. І зауважте: ніякого шкідливого майонезу. Замість нього: соковитість кольорової капусти, легкість болгарського перцю, ситність курячих яєць – і казкове притягання цікавого соусу.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 грам суцвіть цвітної капусти;
  • один солодкий болгарський перець;
  • одна невелика головка червоної цибулі;
  • два курячих яйця (варених);
  • будь-яка зелень;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Для заправки:

  • дві столові ложки сметани;
  • два зубчики часнику;
  • одна чайна ложка гірчиці;
  • одна столова ложка лимонного соку;
  • одна чайна ложка меду;
  • одна столова ложка рослинної олії;
  • сіль за смаком.

Як приготувати яскравий салат з цвітною капустою на обід

Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, розрізаємо їх на 2-4 частини. Перекладаємо в миску, скроплюємо рослинною олією, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо.

Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо на нього капусту одним шаром, відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Поки овочі запікаються, підготуємо інші інгредієнти. Очищений від насіння солодкий перець нарізаємо маленькими кубиками.

Червону салатну цибулю нарізаємо невеликими тонкими скибочками.

Будь-яку зелень (у мене кріп і петрушка) нарізаємо, як можна дрібніше.

Заздалегідь зварені круто курячі яйця охолоджуємо, очищаємо, нарізаємо дрібно.

Овочі ми підготували, займемося соусом. Жирну густу сметану викладаємо в миску, додаємо в неї подрібнені зубчики часнику, гірчицю, лимонний сік, мед, рослинну олію. Все добре перемішуємо і пробуємо на смак.

У салатник викладаємо капусту, перець, цибулю, яйця, зелень, заправляємо і перемішуємо. Можна подавати на стіл.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар