Одним з найсмачніших, ніжних і соковитих варіантів котлет давно стали рубані, курячі котлетки. Якщо м’ясо дрібно посікти, тоді котлети виходять з таким яскравим смаком, що в жодне порівняння не йде зі стравою з фаршу.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- м’ясо куряче, 1 кг;
- цибуля, 2 шт;
- вершки жирні 3 ст.л;
- соєвий соус, 1 ст.л;
- сухарі панірувальні, 0.5 склянки;
- гірчиця дижонська, 1 ч. л;
- яйце, 1 шт;
- сіль, часник сухий чи свіжий, спеції, ароматні трави;
- борошно для паніровки;
- вершкове масло.
Процес приготування ніжних котлет
Куряче м’ясо беріть з будь-якої частини та дрібно порубайте ножем.
Дуже дрібно ріжемо цибулю ножем і змішуємо з м’ясом, ще раз рубаємо масу ножем, щоб цибуля почала віддавати свій сік м’ясу і робила його м’якшим і ніжнішим.
Додаємо у фарш усі спеції на ваш смак, часник.
Сухарі змішуємо з вершками та гірчицею, масу вимішуємо. Додаємо яйце і добре перемішуємо до однорідності.
Змішуємо фарш з масою із сухарів, вливаємо соєвий соус і вимішуємо.
Порада: на цьому етапі можна ще додати дрібно різаний кріп.
Паніруємо котлети в борошні.
Обсмажуємо їх трохи на сковороді і викладаємо на лист, застелений пергаментом.
Можна зверху на кожну котлету покласти шматочок вершкового масла. Запікаємо 10-15 хвилин при 180 градусах.
Виймаємо лист і накриваємо його фольгою. Залишаємо так на 15 хвилин. Цей прийом допоможе котлетам попаритися та зберегти свою соковитість та м’якість.