Як смачно та правильно приготувати ніжні курячі котлети

Котлети

Одним з найсмачніших, ніжних і соковитих варіантів котлет давно стали рубані, курячі котлетки. Якщо м’ясо дрібно посікти, тоді котлети виходять з таким яскравим смаком, що в жодне порівняння не йде зі стравою з фаршу.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • м’ясо куряче, 1 кг;
  • цибуля, 2 шт;
  • вершки жирні 3 ст.л;
  • соєвий соус, 1 ст.л;
  • сухарі панірувальні, 0.5 склянки;
  • гірчиця дижонська, 1 ч. л;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль, часник сухий чи свіжий, спеції, ароматні трави;
  • борошно для паніровки;
  • вершкове масло.

Процес приготування ніжних котлет

Куряче м’ясо беріть з будь-якої частини та дрібно порубайте ножем.

Дуже дрібно ріжемо цибулю ножем і змішуємо з м’ясом, ще раз рубаємо масу ножем, щоб цибуля почала віддавати свій сік м’ясу і робила його м’якшим і ніжнішим.

Додаємо у фарш усі спеції на ваш смак, часник.

Сухарі змішуємо з вершками та гірчицею, масу вимішуємо. Додаємо яйце і добре перемішуємо до однорідності.

Змішуємо фарш з масою із сухарів, вливаємо соєвий соус і вимішуємо.

Порада: на цьому етапі можна ще додати дрібно різаний кріп.

Паніруємо котлети в борошні.

Обсмажуємо їх трохи на сковороді і викладаємо на лист, застелений пергаментом.

Можна зверху на кожну котлету покласти шматочок вершкового масла. Запікаємо 10-15 хвилин при 180 градусах.

Як смачно та правильно приготувати ніжні курячі котлети

Виймаємо лист і накриваємо його фольгою. Залишаємо так на 15 хвилин. Цей прийом допоможе котлетам попаритися та зберегти свою соковитість та м’якість.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар