Як приготувати шинку вдома. Тепер на магазинну навіть дивитися не хочеться

Другі страви з м'яса

У цій статті я хотів би поділитися з вами рецептом приготування домашньої шинки. Раджу всім повторити, це дійсно дуже просто і смачно.

Список необхідних інгредієнтів.

  • Шинка свина – 1 кг
  • Сіль нітритна – 10 гр
  • Сіль кухонна – 10 гр
  • Цукор – 1 гр

Нітритна сіль потрібна для поліпшення смаку і аромату, з нею м’ясні продукти набувають специфічний ковбасний смак.

А так же для збереження м’ясного кольору, без неї шинка буде схожа на шматок вареного сірого м’яса.

Ну і, як консервант, нітритна сіль запобігає розмноженню бактерій.

Купити нітритну сіль можна в спеціалізованих магазинах для ковбасників, або ж в інтернет-магазинах.

Шматок м’яса очистити від плівок і жиру.

Розчинити цукор, нітритну і поварену сіль у 100 мл холодної кип’яченої води.

Весь цей розсіл вкачати в шматок м’яса за допомогою звичайного медичного шприца.

Як приготувати шинку вдома. Тепер на магазинну навіть дивитися не хочеться

Після сольових ін’єкцій, м’ясо обв’язати шпагатом. Дати трохи часу просолитися при кімнатній температурі. Двох годин буде досить.

Через 2 години майбутню шинку помістити на імпровізовану решітку з бамбукових паличок покладених на форму для запікання.

Хоча, можна так не морочитися. Підійде і решітка духовки, тільки під нею потрібно обов’язково поставити деко.

Як приготувати шинку вдома. Тепер на магазинну навіть дивитися не хочеться

Термообробка складається з двох етапів.

Етап 1. Для початку, шинку потрібно обсушити. Робиться це в духовці, розігрітій до 100 градусів протягом однієї години.

Етап 2. Далі, температуру знизити до 85 градусів, а в форму для запікання або деко налити з півлітра води. Продовжувати термообробку в такому режимі, поки температура в центрі шматка не досягне 70 градусів.

Як приготувати шинку вдома. Тепер на магазинну навіть дивитися не хочеться

Готову шинку перед вживанням охолодити.

Відмінна альтернатива магазинної ковбаси. Бутерброди з такої домашньої шинкою смачні вийшли.

Як приготувати шинку вдома. Тепер на магазинну навіть дивитися не хочеться

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар