Як потрібно готувати печінку, щоб вона не була «гумовою» і танула в роті (без борошна, вимочування і соусах)

Другі страви з печінки

Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю чи обід, оскільки у вас банально немає на це часу, то ми можемо вам з цим допомогти. Всього 15 хвилин і у вас на столі прекрасна ситна страва. Ми пропонуємо вам приготувати печінку! Ви думаєте, що це неможливо, адже печінку потрібно маринувати, вимочувати, щоб вона вийшла м’якою. Однак з цим рецептом неможливе стає можливим!

Даний рецепт не тільки швидкий, але водночас не перевантажений зайвими калоріями. Тут не буде муки, яка зазвичай використовується для панірування печінки, а також сметани, з якої готують багато соусів. Так що приступайте, щоб переконатися в правдивості наших слів!

Які потрібні інгредієнти:

  • 800 г яловичої печінки;
  • 300 г цибулі ріпчастої;
  • Дві ст. л. олії соняшникової;
  • Сіль, перець чорний на ваш смак.

Починаємо готувати печінку

Спочатку печінку потрібно підготувати: видалити плівку, жирок. Після порізати у вигляді пластин, товщина яких повинна становити 1-1,5 сантиметра.

Як потрібно готувати печінку, щоб вона не була «гумовою» і танула в роті (без борошна, вимочування і соусах)

З цибулі зняти лушпиння і порізати тонкими півкільцями.

Як потрібно готувати печінку, щоб вона не була «гумовою» і танула в роті (без борошна, вимочування і соусах)

У сковорідку налити олію, нагріти і обсмажити цибулю до прозорості.

Як потрібно готувати печінку, щоб вона не була «гумовою» і танула в роті (без борошна, вимочування і соусах)

Потім злегка її посолити і викласти прямо на неї печінку. Пару хвилин обсмажити, а після перевернути так, щоб не зачепити цибулю. Поперчити і обсмажити з іншого боку.

Як потрібно готувати печінку, щоб вона не була «гумовою» і танула в роті (без борошна, вимочування і соусах)

Важливо! Печінку не можна перетримувати на сковороді.

Так потрібно перевертати печінку кілька разів, поки сік, який вона виділяє, не перестане бути червоним, а також не просочиться ароматом цибулі. Смачного!

Як потрібно готувати печінку, щоб вона не була «гумовою» і танула в роті (без борошна, вимочування і соусах)

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар