Густе варення зі слив на зиму без загущувача

Варення

За допомогою цього «смаженого» рецепта ви зможете зварити густе варення з будь-якої ягоди і фруктів і немає необхідності використовувати згущувачі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сливи – 1 кг;
  • цукор – 300-1000 г;
  • кислота лимонна – третина ч.л.

Процес приготування

Зливи промиваємо і видаляємо кісточки, ріжемо на частини.

Висипаємо сливи у велику сковороду, суху, насипаємо цукор.

Порада: цукор додавайте на свій смак, а також, виходячи з того, кислі або солодкі у вас ягоди.

Додаємо лимонну кислоту, щоб варення залишалося такого ж яскравого і красивого кольору і не зацукрился взимку.

Перемішуємо і смажимо 15 хвилин на невеликому вогні, прибираємо пінку.

Якщо хочете, щоб воно було ще густіше, тоді варимо ще 15 хвилин.

Гарячим розливаємо по стерилізованим баночках, закручуємо кришки і залишаємо охолоджуватись.

Зберігати варення можна в коморі, при кімнатній температурі або в підвалі.

Для такого варення відмінно підходять великі і соковиті сливи, як стиглі, так і переспілі, густота, як ми вже зазначили, залежить від часу «смаження» маси на сковороді.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар