Готую так ледачі вареники вже не перший рік за 20 хвилин

Вареники

Це самий простий і швидкий рецепт ледачих вареників. Готую я по ньому вже близько 5 років. Для приготування цих ледачих вареників вам не доведеться бруднити руки, робочу поверхню і витратите на це мінімум часу. Зате в результаті отримаєте дуже смачну страву для сніданку. Я впевнена, що таких ніжних ледачих вареників ви ще не їли!

Особливо сподобаються такі варенички тим, хто любить насичений смак сиру. Думаю, що, спробувавши хоч раз приготувати їх за цим рецептом, ви більше не захочете пробувати нові. Так що приступайте!

Продукти необхідні для приготування:

  • Пів кілограма домашнього сиру;
  • Одне-два яйця в залежності від розміру;
  • П’ять-шість стол. ложок манки (можете замінити борошном в разі, якщо не любите манку);
  • Цукор або сіль в залежності від смаку;
  • Масло вершкове в залежності від смаку.

Переходимо до процесу приготування

Відразу ж можете наповнити каструлю водою і помістити її на вогонь, оскільки тісто готується дуже швидко.

А тепер можете братися за приготування тіста. Поряд покладіть ложку, адже вам не доведеться нічого місити руками.

Викладіть сир у глибокий посуд, вбийте яйця, всипте сіль або цукор, а також манку. Добре перемішайте.

Якщо ви вирішили приготувати солодкі вареники, то можете додати в тісто трошки ваніліну або ванільного цукру.

Готую так ледачі вареники вже не перший рік за 20 хвилин

Для ледачих вареників підійде тільки сухий сир, якщо ви візьмете вологий, то вироби разварятся. Якщо у вас все ж вологий сир, то загорніть його в кілька шарів марлі і гарненько відіжміть.

Готове тісто відставте в сторону хвилин на п’ять, щоб манка набухла. Потім візьміть плоску тарілку великого розміру і розподіліть на ній тісто, висота якого буде від 1,5 до 2 сантиметрів.

Готую так ледачі вареники вже не перший рік за 20 хвилин

Після цього за допомогою ложки або виделки опустіть шматочки тіста в киплячу воду. Воно відразу ж саме відстане від приладу, як тільки зануриться в воду.

Готую так ледачі вареники вже не перший рік за 20 хвилин

Варіть вареники не більш 1-1,5 хвилини після того. Як вода знову закипить. Вийміть їх з води, покладіть на тарілку і додайте вершкове масло. Можете подавати.

Готую так ледачі вареники вже не перший рік за 20 хвилин

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь

  1. Ярослава

    Дякую за чудо- варенички!

    Відповіcти