Готуємо котлети під шубою. Проста, швидка та ситна страва з фаршу в духовці

Котлети

Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати просту та швидку страву з фаршу в духовці. У нас будуть котлети під шубою.

Прекрасний варіант для тих, хто дуже зайнятий. Готувати нескладно та швидко, а виходить дуже смачно.

Необхідні продукти:

Для котлет:

  • фарш будь-який – 800 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • сіль та перець – за смаком
  • приправа (у мене хмелі-сунелі) – 1 ч.л з гіркою

Для шуби:

  • помідори – 2 шт середнього розміру
  • яйця курячі варені – 3 шт
  • сир – 130 г
  • кріп – 1 гілочка
  • часник – 1 зубчик
  • сметана – 2 ст.л з гіркою

Як приготувати котлети під шубою

У глибоку миску натираю на великій тертці цибулину. Можна порізати цибулю дрібним кубиком, але, мені здається, на тертці виходить соковитіше.

До цибулі додаю фарш, сіль, суміш мелених перців та приправу (у мене сьогодні хмелі-сунелі). Більше нічого не додаю. Добре фарш вимішую.

Розділяю підготовлений фарш на приблизно однакові частини. І з кожної частини формую плоскі котлети як для гамбургера.

Якщо у вас є кругле кулінарне кільце, то можна скористатися ним, так буде і рівніше, і красивіше. Викладаю котлети на лист, застелений пергаментним папером.

Тепер приготуємо “шубу”. У миску на дрібній тертці натираю варені яйця та сир.

Потім додаю дрібно нашаткований кріп, зубчик часнику, пропущений через прес та сметану. Добре все перемішую, краще це робити вилкою.

На підготовлені котлети кладу зверху порізані тонкими скибочками помідори.

Поверх помідорів викладаю «шубу» і за допомогою чайної ложки розподіляю її по всій поверхні котлети.

Готуємо котлети під шубою. Проста, швидка та ситна страва з фаршу в духовці

Ставлю все в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 – 35 хвилин у режимі нагрівання верх-низ. Останні 5 хвилин виставляю температуру 200 градусів та включаю режим конвекції для отримання гарної скоринки.

Готуємо котлети під шубою. Проста, швидка та ситна страва з фаршу в духовці

Котлети виходять дуже смачними та ніжними

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар