Гарбузово-апельсиновий компот на зиму

Компоти на зиму

Оригінальний, незвичайний, яскравий напій на зиму.

Інгредієнти:

  • вода – 2.2 л
  • гарбуз – 420 г
  • апельсини – 3 шт.
  • цукор

Гарбузово-апельсиновий компот: процес приготування

Нарізати м’якоть гарбуза кубиками невеликого розміру.

Влити воду в каструлю, довести до кипіння. Всипати цукровий пісок, перемішати.

Всипати гарбузову нарізку, варити на тихому вогні 15 хвилин. Подрібнити цедру апельсина, додати в компот.

Два апельсина почистити, видалити плівки, м’якоть нарізати шматочками, додати в каструлю і варити п’ять хвилин.

Ще з одного апельсина віджати сік, перемішати з цукром, влити в напій, потримати на вогні дві хвилини.

Готовий компот перелити в чисті банки і закатати.

Порада: за бажанням в компот з гарбуза на зиму можна додати гвоздику або корицю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь