Фаршировані баклажани: смачна страва на кожен день

Фаршировані баклажани - рецепт приготування Другі страви з баклажанів

Саме час готувати фаршировані баклажани. Це просто неймовірно смачно. Баклажани виходять досить ситними і сподобаються всім, хто любить цей чудовий овоч. Але навіть якщо ви не особливий любитель баклажанів, то все одно вам варто приготувати їх в такому варіанті. Тому що баклажани відмінно поєднуються з помідорами і сиром, що робить страву просто казково апетитною.

Необхідні продукти

  • 5 баклажанів
  • 6 помідорів
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мілілітрів соняшникової олії
  • сіль
  • 3 столові ложки сметани
  • 200 грам бринзи
  • зелень

У баклажанів відрізаємо хвостики і робимо надрізи по 1 см., Але не до кінця. Солимо їх на смак і змащуємо олією в кожному розрізі і зверху.

Помідори промиваємо та нарізаємо кружками. Краще використовувати щільні помідори з невеликою кількістю м’якоті. Розкладаємо їх в розрізи на баклажані.

Кладемо заготовки в форму для випічки.

У бринзу додаємо сметану, видавлюємо через прес часник і вливаємо олію (20 мл.), Перемішуємо. Одержаний соус розкладаємо в розрізи до помідорів.

Запікаємо баклажани в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 30 – 40 хвилин.

Готові баклажани покриваємо соусом з бринзою, присипаємо зеленню і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь