Не знаєте, що зробити з печінкою? Приготуйте чудові печінкові котлети на обід.
Ніжні, яскраві домашні печінкові котлетки радують око – і просто тануть у роті! Навіть якщо ваша дитина не любить цей продукт, завдяки рецепту печінкових котлет ви зможете включити печінку в її меню. Печінкові котлети неймовірно смачні, апетитні, смажаться дуже швидко: і чудово поєднуються з будь-яким гарніром.
Склад продуктів
- морква (середнього розміру) – 2 штуки;
- часник – 3 зубчики;
- сіль – 1 чайна ложка;
- вода – 150 грам;
- чорний мелений перець за смаком;
- курячі яйця – 2 штуки;
- пшеничне борошно – 4 столові ложки з гіркою (або 6-8 столових ложок манки)
- ріпчаста цибуля (середнього розміру) – 2 штуки;
- куряча печінка – 500 грам.
Котлети з печінки: покроковий процес приготування
Для приготування чудових печінкових котлет нам знадобиться дві свіжі моркви (я використовувала морква середнього розміру).
Моркву для котлет очищаємо, добре миємо й натираємо на грубій терці.
Ріпчасту цибулю (за рецептом) очищаємо від лушпиння, миємо й нарізаємо невеликим шматочками (для приготування котлет з курячої печінки я використовувала цибулини середнього розміру).
Тепер нам знадобиться сковорода, в якій ми будемо пропарювати наші підготовлені овочі (нарізану цибулю і терту моркву).
У підготовлену сковороду перекладаємо моркву і цибулю, наливаємо 150 грам води і відправляємо на вогонь.
Вміст сковороди потрібно пропарити протягом 10 хвилин.
Через цей час знімаємо сковороду з плити, пропарені овочі перекладаємо в окрему ємність і залишаємо їх остигати.
Далі нам знадобиться м’ясорубка, через яку ми будемо пропускати всі інгредієнти для чудових печінкових котлет. Для котлет нам знадобиться півкіло курячої печінки.
Порада: дуже добре для приготування котлет з печінки використовувати свіжу курячу печінку, а не заморожену. Оскільки куряча печінка дуже ніжна, і свіжа володіє особливим смаком. Як відомо, під час розморожування печінка втрачає свої смакові якості.
Часник (за рецептом) очищаємо і миємо: більше часнику, ніж за рецептом, додавати не варто. Три зубчики часнику на цю кількість інгредієнтів-саме те, що потрібно.
Коли морква з цибулею трохи охолонуть, пропускаємо їх разом з печінкою і часником через м’ясорубку.
Тепер нам знадобиться ємність, в якій ми будемо з’єднувати і перемішувати всі інгредієнти для дивовижних печінкових котлет (для цього я використовую глибоку пластмасову миску).
У підготовлену ємність перекладаємо прокручену через м’ясорубку печінкову масу і додаємо одну чайну ложку солі (якщо ви хочете, щоб сіль добре відчувалася в печінкових котлетах, то додайте трохи більше, ніж за рецептом).
Два курячих яйця розбиваємо в окрему ємність і збиваємо їх, до повного з’єднання білка з жовтком, за допомогою вилки.
Збиті яйця відправляємо в печінкову масу, і все добре перемішуємо до отримання однорідності.
Потім додаємо чотири столові ложки з гіркою пшеничного борошна, і ще раз все добре перемішуємо.
Порада: під час приготування печінкових котлет пшеничне борошно можна не використовувати, а замінити її манною крупою. Для цієї кількості інгредієнтів нам знадобиться 6-8 столових ложок манки. Але якщо ви будете використовувати манку, то печінкову суміш для котлет потрібно буде залишити на 30-40 хвилин для набухання.
В печінкову масу можна додати чорний мелений перець, але я не додаю. Якщо ви хочете, то додайте чорний мелений перець за смаком.
Смажити домашні печінкові котлети ми будемо на сковороді.
На підготовлену сковороду наливаємо соняшникову олію і відправляємо на плиту розігріватися.
На розігріту олію викладаємо столовою ложкою котлети і смажимо на середньому вогні з обох сторін до повної готовності.
Порада: печінкові котлети я смажу тонкими маленькими оладки.
З даної кількості інгредієнтів в середньому виходить 50-60 дивовижно смачних і ароматних печінкових котлет.
Готові домашні котлети з печінки можна подавати на стіл. Смачного!